Dovršeno vanjsko uređenje zgrade u kojoj će biti smješten dio službi ZZJZ SMŽ Dovršeno vanjsko uređenje zgrade u kojoj će biti smješten dio službi ZZJZ SMŽ
SISAK – U Sisku je danas obilježen završetak vanjskih radova na rekonstrukciji i prenamjeni dvorišne zgrade u Ulici kralja Tomislava 5 u Sisku koja... Dovršeno vanjsko uređenje zgrade u kojoj će biti smješten dio službi ZZJZ SMŽ

SISAK – U Sisku je danas obilježen završetak vanjskih radova na rekonstrukciji i prenamjeni dvorišne zgrade u Ulici kralja Tomislava 5 u Sisku koja će služiti za potrebe Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

U zgradi će biti smješteni Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu i Odsjek za dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju Službe za epidemiologiju  županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Objekt su danas zajedno s ravnateljem županijskog Zavoda za javno zdravstvo Inoslavom Brkićem obišli župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Ivan Celjak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Darko Srbljanin.

„Građevina nam je veoma bitna jer ćemo njezinim završetkom riješiti problem prostornih kapaciteta unutar Zavoda za javno zdravstvo. Točnije, tu će biti smješteni Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju, izvanbolničko liječenje ovisnosti, dio prostora Službe za epidemiologiju, ali će tu biti i javno zdravstvo – nacionalni programi i u prizemlju, ono što je već uređeno – Odsjek za DDD. Bez uređenja prostora, jasno da ne bismo mogli imati niti normalan rad Zavoda“, rekao je Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ. Najavio je kako nakon završenih vanjskih, slijede radovi na unutarnjem uređenju. Županu i Županiji zahvalio je što su decentraliziranim sredstvima pomogli oko uređenja ove građevine.

Župan Ivo Žinić danas je bio u obilasku zdravstvenih ustanova na području naše županije.

„Ovaj objekt, vanjska ovojnica, fasada, stolarija, doista kazuju da će se u ovoj zgradi moći itekako kvalitetno raditi. Nastojimo ulagati u područje zdravstva. Moram zahvaliti ravnatelju i Zavodu za javno zdravstvo, jer oni su iz svojih vlastitih sredstava uložili gotovo 170 tisuća kuna i uz županijskih 316 tisuća kuna, dobili smo ovako kvalitetno uređenu zgradu . To je ulaganje od gotovo 500 tisuća kuna“, rekao je župan.

Dodao je kako Županija nastoji ulagati u područje primarne zdravstvene zaštite, a cilj je, kaže, još više ulagati u preventivu.

„Cilj nam je djelovati na naše sugrađane da pokušaju što je više moguće pridržavati se uputa o preventivi kako bi sačuvali njihovo zdravlje i kako bi manje morali ulagati u bolničko liječenje. To je naš cilj. Nije on jednostavan. To su procesi koji će trajati nekoliko godina, ali ja sam sretan jer smo pokrenuli određene procese u Županiji što se tiče zdravstvene zaštite, tako da vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina ovdje imati jednu ustanovu, najsuvremeniju na području naše županije, možda i šire. Vidjeli ste koliko je u protekloj godini uloženo u određene uređaje. Nabavili smo uređaje koji su potrebni kako bi ovaj Zavod bio na razini, možemo reći i svjetskih uvjeta. Naš Zavod može raditi od onih najosnovnijih analiza vode i hrane do najkompleksnijih analiza određenih materijala i svega onoga što je potrebno. Želim zahvaliti ravnatelju na kvalitetnom vođenju ove ustanove sa željom da nastavimo zajedno raditi još bolje. Zajednički cilj nam je upravo stvaranje kvalitetnije zdravstvene zaštite na području naše županije“, rekao je Žinić.

Uređenje objekta u Tomislavovoj nastavlja se unutarnjim radovima koji će se, kako je najavljeno, odvijati po fazama. Župan i ravnatelj Zavoda očekuju da bi prostor trebao biti potpuno uređen do kraja ove godine.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.