Doživite Petrinju u danima Festivala kestena Doživite Petrinju u danima Festivala kestena
PETRINJA – Bogat i zanimljiv program očekuje vas na ovogodišnjem Festivalu kestena u Petrinji od 13. do 15. listopada. „Ove godine smo program, zbog... Doživite Petrinju u danima Festivala kestena

PETRINJA – Bogat i zanimljiv program očekuje vas na ovogodišnjem Festivalu kestena u Petrinji od 13. do 15. listopada.

„Ove godine smo program, zbog velikog interesa naših sugrađana, ali i brojnih gostiju, proširili na tri dana. Sve počinje u petak, 13. listopada u 10 sati kada će u POU Hrvatski dom Petrinja biti održan Okrugli stol pod nazivom „Pitomi kesten, zaštita i gospodarenje“ u sklopu kojeg će biti održana stručna predavanja na temu kestena, atrakcijska osnova turističke destinacije, njegovo očuvanje i zaštita.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje Ivanka Držaj.

Već tradicionalno u sklopu Festivala kestena održava se i Planinarska kestenijada na Hrastovičkoj gori. „Tako će biti i ove subote, 14. listopada kada se svi zainteresirani okupljaju u 9 sati na Strossmayerovom šetalištu, odakle će se krenuti pješice prema Hrastovici petrinjskim planinarskim stazama uz organiziranu pratnju vodiča i usputno branje kestena“, kazala je Držaj i istaknula „Kako će iz petrinjskog parka biti organiziran i prijevoz autobusom do Hrastovice, a po dolasku u Hrastovicu, pješice će se ići do Planinarskog doma „Matija Filjak“ koji se nalazi na vrhu Hrastovičke gore, na 415 metara nadmorske visine. Povratak iz Hrastovice autobusom predviđen je za 17 sati. Planinarsku kestenijadu popratit će, naravno, bogata gastronomska ponuda uz pečene kestene, glazbeni i zabavni program uz sportske animatore i razna natjecanja“, nastavila je Držaj.

U nedjelju, 15. listopada iz petrinjskog parka u 9 sati autobusom će se ponovno ići u berbu kestena u Hrastovicu, a povratak je predviđen u 11.30. Tijekom čitavog dana na Trgu hrvatskih branitelja od 10 do 18 sati bit će organiziran zanimljiv i raznovrstan program uz gastronomsku ponudu i pečene kestene, štandove s domaćim proizvodima i suvenirima, lunapark, glazbeni program i program za djecu, te natjecanje pod nazivom „Traži se najukusniji kolač od kestena“.

„Ovo natjecanje namijenjeno je upravo proizvođačima slastica, svi su dobrodošli i mogu se još uvijek prijaviti. Svi kolači će u nedjelju biti i u ponudi pa posjetitelji mogu doći i kupiti ukusne kolače od kestena.“ – naznačila je Držaj.

Ovogodišnji Festival kestena odvija se u organizaciji Turističke zajednice i uz potporu Grada Petrinje, a Ivanka Držaj pozvala je sve sugrađane i goste Petrinje na Festival kestena.

„Doživjeti Petrinju u danima Festivala kestena znači rekreirati se uz pješačenje Hrastovičkom gorom, brati kestene u obližnjim šumama, upoznati povijest ovog grada, kušati petrinjske delicije i upoznati običaje, te prespavati u jednom od ugodnih petrinjskih objekata uz ljubazne domaćine. Doista ste nam svi dobrodošli, dođite, uživajte, očekuje nas i lijepo vrijeme!“ – zaključila je Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje.

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.