„Dragovoljci“ bolji od Mladosti „Dragovoljci“ bolji od Mladosti
PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su četvrtu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za početak prvenstva Četvrte nogometne lige – središte, a također i... „Dragovoljci“ bolji od Mladosti

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti odigrali su četvrtu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za početak prvenstva Četvrte nogometne lige – središte, a također i u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Petrinje nakon akcije „Oluja“, ugostili su drugoligašku momčad Hrvatskog dragovoljca, koji je upravo nakon „Oluje“ na Gradskom stadionu u Petrinji odigravao neke svoje prvenstvene utakmice.

Iako sa „šarenom“ postavom, u kojoj su prevladavali golobradi mladići, gosti su ipak nadvisili Petrinjce i na kraju „upisali“ uvjerljivu pobjedu od 5:1. Poveli su u 10. minuti kada se Majstorović odlučio na udarac s dvadesetak metara, a vratar Tolušić je uspio iz svog gornjeg lijevog kuta izbaciti loptu izvan igrališta nakon čega je uslijedio Jajčinovićev ubačaj iz kuta s desne strane i loša reakcija domaćih igrača pred vratima što je iskoristio Bilić i pospremio loptu u mrežu.

Ostali pogoci došli su u drugom dijelu kada je uslijedio mix igrača s klupa, s jedne i druge strane, a konkretniji su bili gosti. Tako se Bilić ponovo upisao u strijelce u 52. minuti na gotovo istovjetan način, naime ovaj puta je udarac iz kuta s lijeve strane izveo Barišić na „peterac“ na suprotnoj vratnici, ali ovaj puta Bilić je bio „sam ko’ duh“ i kapitulacija vratara Korice je bila neminovna. U 68. minuti došlo je do „podebljanja“ rezultata kada je Koletić dobro pucao s ruba kaznenog prostora prema domaćim vratima gdje se našao njegov suigrač Knez i „potkopao“ loptu koja je završila u mreži. Samo tri minute kasnije i Petrinjci su uspjeli doći do pogotka nakon akcije u kojoj su sudjelovali Prepelec i Gorup koji je oboren u kaznenom prostoru, a sucu Cestariću nije preostalo ništa drugo nego pokazati na bijelu točku odakle je precizan i siguran bio Lovrić. Na žalost Petrinjaca to je bio njihov jedini konkretan učinak, dok su gosti nakon toga poentirali još dva puta, a četvrti njihov pogodak, u 77. minuti, rezultat je preciznosti Koletića s 20-ak metara, dok se najljepši trenutak za oko zbio u 81. minuti kada se Brdek u visini 16-erca, s desne strane, odlučio na udarac i ljevicom u preciznom luku pogodio suprotnu stranu domaćeg vratara Korice.

Slijedeću pripremnu i prijateljsku utakmicu, u sklopu proslave „Lovrenčeva“, Mladostaši će odigrati u srijedu, 9. kolovoza, kada će na Gradskom stadionu, od 18 sati, ugostiti momčad Vukovara 1991., člana 3. HNL – istok.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.