Dramatično u Splitu! Dječaka Cesarea nasilno oduzeli majci, prosvjednici bijesni, obitelj očajna Dramatično u Splitu! Dječaka Cesarea nasilno oduzeli majci, prosvjednici bijesni, obitelj očajna
SPLIT – Ovrha nad 9-godišnjim Cesareom Avenatijem je provedena, javlja HRT. Novinarka HRT-a Anita Markovina izvijestila je kako je dijete uzeto majci i nasilno ugurano... Dramatično u Splitu! Dječaka Cesarea nasilno oduzeli majci, prosvjednici bijesni, obitelj očajna

SPLIT – Ovrha nad 9-godišnjim Cesareom Avenatijem je provedena, javlja HRT. Novinarka HRT-a Anita Markovina izvijestila je kako je dijete uzeto majci i nasilno ugurano u auto. Prosvjednici koji su se od ranog jutra okupljali pred zgradom, kako bi iskazali neslaganje s ovrhom, udaljeni su stotinjak metara od ulaza.

Dijete je još u Italiji dodijeljeno ocu, a naš sud je tu odluku potvrdio. Sve ove godine ona je bila samo odgađana.

Drama o Cesareovom skrbništvu traje otkako ga je majka odvela iz Italije, a otac ga ovrhom želi vratiti k sebi.

Cesare je u nedjelju zbog bolova u trbuhu završio na Dječjem odjelu KBC-a Split gdje je bio zadržan sve do jučer popodne kada je otpušten iz bolnice na kućnu njegu. Liječnici su savjetovali da dječak odmara i miruje.

Njegova teta rekla je da su liječnici uočili psihosomatske simptome zbog stresa kojem je izložen.

Majka Nina Kuluz danas se mora javiti talijanskom sudu jer je osuđena zbog otmice.

Foto: Slobodna Dalmacija

 Dječak Cesare Avenati (8) odveden je u utorak oko 10 sati ocu Talijanu Alessandru Avenatiju, a na splitskim Pujankama, u stanu u kojem živi majka djeteta Nina Kuluz, bilo je dramatično

– Na mjesto su došli brojni prosvjednici, a kad je dječak uveden u automobil, pokušali su blokirati cestu

– Međutim, ovrhovoditelji su otišli tajnim putem kako ih prosvjednici ne bi spriječili da prođu

– Cesare je inače jučer pušten iz KBC-a Split na kućnu njegu. U bolnicu je primljen s bolovima u trbuhu i zbog sumnje na upalu slijepog crijeva. Nakon pregleda je utvrđeno da nema upale, a navodno je svemu kumovao stres zbog ovrhe

NOVO 10:45 U trenutku kada je djed od Cesarea pokušao proći do zgrade, došlo je do naguravanja prosvjednika i policije, nakon čega su ga pustili da prođe. Prosvjednici neprestano vrijeđaju policiju, javlja Slobodna.

10:35 Maleni Cesare je odveden.  Čini se da su ga odvezli nekim drugim putem kako ih prosvjednici ne bi uspjeli spriječiti. Prosvjednici su sada bijesni i dovikuju psovke policiji, a mnogi plaču.

Jednom prosvjedniku je pozlilo.

Foto: Slobodna Dalmacija

10:30 Dijete je odvedeno u automobil.  Na snimkama koje N1 prenosi uživo vidi se nekoliko automobila koji očito čekaju polazak.

U tijeku je prepirka dijela prosvjednika s policijom. Prosvjednici nastoje zablokirati ceste na svim dijelovima kuda bi automobili koji odvoze Cesarea trebali proći.

10:20 Troje prosvjednika je automobilima blokiralo cestu ispred zgrade na Pujankama.

10:10 Začuo se uzvik: ‘Vode maloga!’, prosvjednici se premještaju, pokušavaju blokirati cestu. Skandiraju: ‘Priziv savjesti!’

Navodno je privedena Vanja Kuluz, sestra Nine Kuluz, i to zbog neovlaštenog snimanja.

Foto: Slobodna Dalmacija


10:00 Liječnica je procijenila da nema straha za zdravlje malog Cesarea. Prosvjednici navodno namjeravaju zablokirati put automobilima koji će ga odvesti. Čini se da je ‘ovrha djeteta’ sve bliže.

U međuvremenu je pak prijateljica Nine Kuluz, Vanda Plazonić, na svom Facebook profilu objavila status u kojem tvrdi kako se još uvijek ne zna sudbina melenog Cesarea, no prema njezinoj verziji priče dječak ne želi napustiti majku i Split.

“Dječak urliče i zapomaže da ga se pusti na miru. Jeca i urliče bez prestanka, a oni ga uporno obrađuju. Miči mamu da nije tu, žele biti sami s njim i ne daju mu mira već pola sata. Jadno dijete, koju traumu mu rade!”, napisala je Plazonić svoju verziju mučnih događaja na Pujankama.

Osim toga, Plazonić je snimila dječaka kako zapomaže i jeca, pa prosvjednici upravo preslušavaju snimku i plaču, javlja Slobodna, prenosi Jutarnji list.

Foto: Marijo Kavain, Slobodna Dalmacija

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.