Drugi dan boravka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Sisačko-moslavačkoj županiji Drugi dan boravka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Sisačko-moslavačkoj županiji
KUTINA/POPOVAČA/NOVSKA – Drugog dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Popovači Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje je, u nastavku... Drugi dan boravka predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Sisačko-moslavačkoj županiji

KUTINA/POPOVAČA/NOVSKA – Drugog dana boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u Popovači Osnovnu školu „Zorke Sever“, gdje je, u nastavku projekta „Hrvatska čita“, zajedno s djecom čitala ulomke iz knjige „Božićna bajka“ Nade Iveljić.

U Osekovu, mjestu u općini Popovača, Predsjednica je obišla Moslavačku etnosobu KUD-a Stjepan Šajnović. Prilikom boravka u Kutini Predsjednica je održala radni sastanak s vodstvom Grada te posjetila tvrtku Petrokemija.

“Moram čestitati Upravi i svima koji su sudjelovali u procesu dokapitalizacije. U većinsko vlasništvo ušli su Prvo plinarsko društvo i INA i nadam se da će nastaviti ulagati u Petrokemiju, ne samo financijska sredstva, kako bi se ostvarili planovi, prije svega širenje postrojenja i širenje na nova tržišta”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon sastanka. Naglasila je i kako je Petrokemija iznimno bitna za gospodarstvo Županije, ali i cijele države.

Predstavnici Šumarskog fakulteta u Zagrebu prezentirali su Predsjednici rad Nastavno-pokusnog šumskog objekta Opeke u općini Lipovljani. U Novskoj je predsjednica Grabar-Kitarović obišla tvrtku MMM Vukelić te Poduzetnički inkubator PISMO.

Polaganjem cvijeća na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, Predsjednica je započela posjet općini Jasenovac, a u Pučkom domu susrela se s građanima općine. Drugi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji Predsjednica je završila u mjestu Baćin u općini Hrvatskoj Dubici davanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu te susretom s članovima obitelji stradalih u Domovinskom ratu.

Tijekom boravka u Kutini Grabar Kitarović je prokomentirala i aferu SMS u kojoj se spominje i njezin suradnik Vlado Galić. „Ono što čitamo po medijima jesu neka curenja informacija, ali informacija koje nisu potvrdile relevantne državne institucije. Kada je riječ o mojim ljudima, znat ćete na vrijeme što je s njima“, rekla je Grabar Kitarović. Potvrdila je kako će se sjednica Vijeća nacionalne sigurnosti održati do kraja godine. Vezano za njezino prošlotjedno priopćenje, kazala je kako je ono bilo oštro, ali kasnije optužbe da pokušava srušiti Vladu su kaže, vrlo ozbiljne.

Sastankom s vodstvom Grada Petrinje i posjetom Učiteljskom fakultetu u Petrinji, predsjednica Grabar Kitarović započet će sutra svoj posljednji dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji u sklopu izmještanja svog ureda. U Hrvatskoj Kostajnici posjetit će Srednju školu Ivana Trnskog, a u Glini održati radni sastanak s predstavnicima Grada. U općinama Donji Kukuruzari i Gvozd susrest će se s građanima, u Općini Dvor obići granični prijelaz, a boravak u Sisačko-moslavačkoj županiji završit će posjetom i obilaskom Lječilišta Topusko.

Foto: Ured predsjednice RH

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.