Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore

Društvu u Mošćenici pribavio protupravnu imovinsku korist od 1,7 milijuna kuna

MOŠĆENICA – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Mošćenica počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 43-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Mošćenica, u vremenskom razdoblju od početka siječnja do kraja prosinca 2018. godine, sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, dao netočne podatke koji se odnose na obračun poreza na dodanu vrijednost, odnosno koristio je oslobođenje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost (pretporez), suprotno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Na taj je način trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu oko 1.707.800 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnijeto je Posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave Ministarstva financija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X