Druženje s građanima i najmlađima u petrinjskom Gradskom parku Druženje s građanima i najmlađima u petrinjskom Gradskom parku
  PETRINJA – U petrinjskom Gradskom parku Grad Petrinje organizirao je, sada već tradicionalno druženje s građanima i najmlađim mališanima našeg grada iz Dječjeg... Druženje s građanima i najmlađima u petrinjskom Gradskom parku

 

PETRINJA – U petrinjskom Gradskom parku Grad Petrinje organizirao je, sada već tradicionalno druženje s građanima i najmlađim mališanima našeg grada iz Dječjeg vrtića Petrinjčica uz podjelu uskrsnih jaja i slatkiša djeci.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako se u ovom Velikom tjednu prisjećamo Isusovih muka, patnje i odricanja te njegove poruke koju je dao kao žrtva. „Ususret Uskrsu mislim da svi skupa moramo dati više sebi, svome gradu, dati više svojoj obitelji, da Uskrs bude prije svega zajednica, povezivanje ljudi i da kroz taj Uskrs osjetimo poruku koju je Isus htio dati i reći svima da on nije bio taj koji je zbog sebe uskrsnuo, on je uskrsnuo zbog ljudi. On im time jednostavno kaže da moraju biti bolji ljudi, da živimo svi skupa iskreno, prijateljski, da živimo u vjeri i da ćemo jednim kvalitetnim zajedničkim radom dati ono što trebamo dati svim vrijednostima društva“, kazao je Dumbović.

Dodaje kako je on dao poruku svima da budu odgovorniji te ističe kako se ta odgovornost može staviti u svakom segmentu društva. „I danas mi iz našeg parka želimo dati tu poruku, da su nam na prvom mjestu obitelj, mladi, da su nam najveća vrijednost ova djeca. To je odgovornost za budućnost, za bolji život. Isus je tražio to od nas i mislim da njegovo uskrsnuće daje jednu trajnu poruku za sve generacije, rekao je jasno, ja nisam uskrsnuo samo zbog sebe, najviše zbog vas, da vam ostavim mir, ljubav, blagodat za sve ljude, za svakog od nas. On nije pravio razliku i to je bogatstvo vjere i svega što moramo živjeti, i kroz ljude, i kroz obitelj, da iza sebe ostavimo trag kao što je on znao reći, trag čovjeka, jer čovjek je taj koji je na prvom mjestu“, zaključio je Dumbović.

Nakon podjela uskršnjih pisanica i slatkiša mališanima, mališani su uzeli krede u ruke i krenuli s iscrtavanjem svojih malih umjetničkih djela na pločnicima u gradskom parku.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.