Državne tvrtke i agencije moraju dostaviti podatke o putovanjima, bonusima… Državne tvrtke i agencije moraju dostaviti podatke o putovanjima, bonusima…
ZAGREB – Nakon izbijanja afere Dnevnica, Ministarstvo državne imovine odlučilo je provjeriti stanje u državnim tvrtkama, te su od 49 strateških tvrtki zatražili podatke... Državne tvrtke i agencije moraju dostaviti podatke o putovanjima, bonusima…

ZAGREB – Nakon izbijanja afere Dnevnica, Ministarstvo državne imovine odlučilo je provjeriti stanje u državnim tvrtkama, te su od 49 strateških tvrtki zatražili podatke o troškovima od 2010.godine do kraja prošle godine. Osim strateških tvrtki, isti zahtjev bit će poslan i državnim agencijama.

Tražene podatke o troškovima reprezentacija, službenih putovanja, donacijama, bonusima, odvjetničkim uslugama i raznim stimulacijama trgovačka društva moraju dostavit ido 24.ožujka. „Država kao vlasnik mora pokazati odgovornost“, istaknuo je Marić. Dok MOST podržava ovu odluku, SDP je zatražio od ministra Marića da se zatraže izvješća za posljednjih 10 godina.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.