Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
sisakdd27062020

Dumbović: „Ne možemo biti zadovoljni za sve što se napravilo Sisku“

SISAK – Čelnik Županijske organizacije Narodne stranke Reformisti, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, 10.na listi Restart koalicije povodom nadolazećih izbora za Hrvatski sabor, družio se s građanima Siska. Za Sisak je kazao kako je to grad koji je dao ogroman doprinos u stvaranju Hrvatske.

„Kada pogledamo njega i njegovu lokaciju i sve što se događa oko grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, ne možemo biti zadovoljni, za sve što se napravilo Sisku, a to mislim o jednoj posebnoj izoliranosti, posebice kada je u pitanju cestovna infrastruktura. Vidimo po mnogim gradovima, županijama u Hrvatskoj da su mnogi lobiji odradili za sebe, njima treba čestitati što su dobili autoceste, brze ceste i ipsilone. Na kraju su s tim brzim cestama mnogi gradovi dobili brzi razvoj“, rekao je uvodno Dumbović te podsjeća kako je upravo na našem području izgubljeno više od 30 tisuća radnih mjesta.

„I kada vidimo što je država napravila za mnoge industrije, za mnoge poduzetnike i koliko je pomagala da oni ostanu živi, onda vidimo da se nije ni očešala ni malo što se tile Željezare, Rafinerije i tu smo bili i ostali hendikepirani. Gledajući na kompletnu gospodarsku situaciju i što znači Sisak kroz dio poduzetništva, što je krasio uvijek, ostao je od države osakaćen na način da nikada nisu vidjeli što je taj poduzetnik, što je najsamostalniji sloj društva kojeg je trebalo rasteretiti od svih onih davanja kada su u pitanju porezi i sve ostalo“, naglasio je Dumbović te dodaje Restart koalicija stoga nudi dobre programe te podsjeća kako je Restart koalicija rekla NE radioaktivnom otpadu.

„Sa radioaktivnim otpadom mislim da se županiji zakucava taj posljednji čavao gdje onda kada bi i došlo do toga, mi bi trebali definitivno postati neperspektivno područje. Svi oni, možemo reći, zločesti profesori i doktori, koji nama žele objasniti da bi dali osam milijuna kuna Dvoru i da bi taj Dvor mogao imati nadgradnju standarda života, to za nas nije prihvatljivo. Mislim da će Restart koalicija i siguran sam, to je dio sporazuma, dio dogovora, tu mogu zahvaliti SDP-u i svim koalicijskim partnerima uključujući i HSU, HSS i GLAS sa Reformistima, da taj glas i ta većina će odbiti sve ove odluke i nakane koje ima Vlada Republike Hrvatske“, kazao je Dumbović.

Poručuje kako radioaktivni otpad na našem području ne može biti budućnost. „Ono što je važno za reći da za Restart koaliciju nije prihvatljivo da to bude u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji jer znamo da to ne može biti budućnost. Oni to nama jednostavno žele staviti i uvijek idem sa onom izjavom da je država uspjela napasti nas sa radioaktivnim otpadom, ali nas nije napala sa brzom cestom. U tom kontekstu treba gledati budućnost, ako bi i došlo, ne daj Bože do toga, tu odgovornost treba preuzeti HDZ i koalicijski partneri koji su naturili da mi imamo tu vječitu naljepnicu koja ne može imati prosperitet“, ističe Dumbović.

Između ostaloga je istaknuo kako su EU fondovi ključ priče razvoja. „Karakter života koji treba dati Sisačko-moslavačkoj županiji, gledajući da su mnoga mjesta dislocirana, napuštena, opustošena ratom. Mi imamo fond koji je pomogao sa 50 milijuna kuna godišnje samo Vukovaru. Kada pogledamo na što nam izgleda Glina, dio Siska, Petrinja, Dvor, Hrvatska Kostajnica, Topusko, Hrvatskaa Dubica, Jasenovac i mnoge općine koje zaslužuju puno više od same države koja se tu uvijek dislocirala i vodila politiku daleko od oka, daleko do srca“, kazao je Dumbović.

Vjeruje kako će uspjeti u utrci za novi saborski mandat. „Odgovorno tvrdim da sam predugo u politici i da se upravo pozicioniram na način da kroz svoje iskustvo vođenje Petrinje kao gradonačelnik osmu godinu, kao saborski zastupnik jedan mandat, vjerujem da imam tu priliku da dobijem te preferencijalne glasove i da taj glas iz Sisačko-moslavačke županije i iz šeste izborne jedinice se čuje. Vjerujem da ću uspjeti, kroz sve ljude koji mi daju potporu. Ali uvijek mogu reći hvala mladim ljudima i timovima koji za ovaj kraj, za našu Petrinju povlače više od 100 milijuna eura, i to je naša pozicija gospodarske, socijalne i društvene infrastrukture koju mi zaslužujemo“, zaključio je Dumbović koji je na kraju pozvao građane da izađu na birališta 5.srpnja i damu mu povjerenje.

SPONZORIRANI ČLANAK

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X