Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovicsabor

Dumbović ne ulazi u Hrvatski sabor: „Restart koalicija nije napravila rezultat kakvog smo očekivali“

PETRINJA – Restart koalicija u našoj šestoj izbornoj jedinici osvojila je ukupno 24,23 posto glasova birača, a s navedene liste u Hrvatski sabor odlaze Davorko Vidović, Ivana Posavec Krivec, Željko Lenart i Boris Lalovac, dok petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je bio 10.na listi Restart koalicije u našoj izbornoj jedinici nije dobio dovoljan broj preferencijalnih glasova.

„Ono što mogu reći da Restart koalicija nije napravila rezultat kakvog smo očekivali. U zadnjih sedam dana se dogodio crveni labud, neke druge stranke su dobile, a mnoge nisu prešle ni izborni prag. Tako da je D´Hondtova metoda i sve što se dogodilo, dalo vjetra HDZ-u i Plenkoviću. Ja mu čestitam. Mi smo Plenkovićevu Vladu, kada su u pitanju zadnje četiri godine, u jednom dijelu skoro dvije i pol do tri godine podržavali na način da smo bili u jednoj projektnoj suradnji i ta projektna suradnja je dobro došla što se tiče Petrinje, jer smo napravili 100 milijuna eura projekata“, rekao je Dumbović.

Nakon što je HDZ osvojio 66 saborskih mandata, Dumbović vjeruje kako će uz nacionalne manjine i Reformiste premijer Andrej Plenković uspjeti složiti Vladu. „To je izuzetno važno da nemamo krizu. Koja god Vlada bila, važno da u Hrvatskoj nemamo krizu. Ako budemo imali krizu, ne donose se odluke, a ako nemaš čovjeka koji ne donosi odluke, onda sustav ne funkcionira. Zato sam se danas čuo sa predsjednikom stranke Radimirom Čačićem kojem sam rekao da bi bilo dobro da ne uđe u Vladu, ali da da jednu potporu da bude taj 76.ako treba, i on će to biti te mi je rekao kako nema problema. Dao sam mu do znanja što je Petrinja, rekao sam Ratko, Petrinja i Varaždinska županija moraju imati u budućoj Vladi prioritet ako nas budu trebali“, dodaje Dumbović.

Smatra kako će i dalje postojati kontinuitet dobrih politika. „Na listi Restart koalicije sam dobio četvrtu poziciju sa 7,5 posto osvojenih preferencijalnih glasova, meni je nedostajalo još 2,5 posto da prođem. Ono što su gospodin Lenart ili Ivana Pukec osvojili, koji su imali 1,7 i 2,1 posto glasova, ja sam imao tri puta više od njih, ali nisam prošao u Hrvatski sabor. Da sam imao još 2,5 posto više, 10 posto izbornog rezultata same liste i ja bih ušao u Hrvatski sabor. Malo je nedostajalo, ali imat ću sada više vremena za Petrinju, a poveznica za sve one što se bude događalo, imat ću preko Hrvatskog sabora i Vlade u Radimiru Čačiću koji je dobio jedan mandat“, zaključio je Dumbović.

Podsjetimo, u našoj šestoj izbornoj jedinici Darinko Dumbović osvojio je ukupno 2 655 preferencijalnih glasova, što predstavlja 7,46 posto ukupnog broja glasova Restart koalicije u šestoj izbornoj jedinici, što nije bilo dovoljno za još jedan saborski mandat.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X