Dumbović o odluci MUP-a : „Kao da smo odahnuli, kao da nam je kamen pao sa srca….“ Dumbović o odluci MUP-a : „Kao da smo odahnuli, kao da nam je kamen pao sa srca….“
PETRINJA – Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova priopćenjem otkrilo kako odustaju od gradnje Centra za azilante u Maloj Gorici u kojeg je trebalo... Dumbović o odluci MUP-a : „Kao da smo odahnuli, kao da nam je kamen pao sa srca….“

PETRINJA – Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova priopćenjem otkrilo kako odustaju od gradnje Centra za azilante u Maloj Gorici u kojeg je trebalo biti uloženo četiri milijuna eura, sredstva koja će sada biti uložena u obnovu postojećih prihvatnih kapaciteta i državnih stanova za smještaj tražitelja azila, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je odluku nazvao dobrim potezom.

„Potez koji je ustvari imao refleks svega onoga što smo u zadnjih šest mjeseci proživjeli. To je na kraju i refleks jedne politike koja je na kraju krajeva pronašla možda neka druga rješenja koja su bolja. Znamo da smo govorili u više navrata da Petrinja i ovo područje ne mogu biti trajno rješenje državnih problema. Davali smo do znanja da naša energija, sve ono što imamo u sebi i što nosimo prema bilo kojem čovjeku je iscrpljeno da bi mogli biti u kontinuitetu destinacija svih mogućih frustracija“, istaknuo je uvodno Dumbović.

Zahvalio se svima koji su na bilo koji način omogućili da do ovakve odluke dođe. „Sve ono što su udruge proistekle iz Domovinskog rata činile, koje su bile izuzetno oštre, pa čak su znali i prijeći granicu, ali to za njih nije nikakvo čudo, jer oni imaju strašan osjećaj za nepravdu. Da tog osjećaja nije bilo, bojim se da ne bi bilo ni domovine Hrvatske. Hvala svima koji su dali doprinos“, kazao je Dumbović koji se zahvalio i gradskim vijećnicima.

„Mi smo jednostavno kao politika vidjeli da se nama nešto sprema što nije baš pametno i što nije neka velika budućnost. Grad Petrinja mora imati budućnost, kroz sve ono što se mora događati, kroz dobre politike i mislim da se moramo okrenuti drugim sadržajima. Imam osjećaj kao da smo odahnuli, kao da nam je kamen pao sa srca i imam osjećaj da i dalje Petrinjci nisu neki ljudi koji ne bi nekoga prihvatili, ja sam u to siguran. Petrinjci su prošli progonstvo, međutim, Petrinja ne može biti pozicija da imamo ovdje sve one koji u prolazu dolaze i da jednostavno imamo osjećaj da je ovdje vlak bez voznog reda“, zaključio je Dumbović koji na kraju poručuje kako u Petrinji ipak želimo imati vozni red sa sadržajem za život građana, a ne vozni red s nečijim problemima.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.