Dumbović: „Preuređenje odmarališta na Punatu bi trebalo početi u travnju iduće godine“ Dumbović: „Preuređenje odmarališta na Punatu bi trebalo početi u travnju iduće godine“
PETRINJA – Prednovogodišnjim rebalansom gradskog proračuna, program javnih potreba u kulturi je povećan. „Povećano je za 1,7 milijuna kuna, dio koji se odnosi na... Dumbović: „Preuređenje odmarališta na Punatu bi trebalo početi u travnju iduće godine“

PETRINJA – Prednovogodišnjim rebalansom gradskog proračuna, program javnih potreba u kulturi je povećan. „Povećano je za 1,7 milijuna kuna, dio koji se odnosi na udžbenike osnovnim školama. Taj dio je realiziran. Svi dobavljači udžbenika su podmireni. Isto također, po Zakonu o socijalnoj skrbi povećani su troškovi prijevoza umrlih iz bolnice do mrtvačnice koju je po novom Zakonu dužna plaćati lokalna samouprava. I jedan dio od 50 tisuća je povećano za pomoć obiteljima i kućanstvima za oslobađanje od komunalne naknade“, pojasnila je Milka Pavišić, privremena pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i društvene djelatnosti.

Izmijenjen je i program javnih potreba u športu. „Moram naglasiti da se mijenjaju materijalni troškovi i to za izdatke za električnu energiju za 150 tisuća kuna. U planu i programu za električnu energiju bili su planirani samo određeni objekti, sada je to prošireno, tako da će materijalni troškovi porasti. Povećana je i stavka za održavanje sportskih terena. Ukupno je povećanje u sportu za 250 tisuća kuna“, pojasnila je Pavišić.

HDZ-ov Željko Tonković je upozorio kako su troškovi električne energije porasli za 300 posto te je pitao na što se ta električna energija troši. Gradonačelnika Darinko Dumbović je istaknuo kako se veći dio navedenog iznosa odnosi na klizalište. Tonković dodaje kako klizalište nisu u stavci sporta, već u proračunu Poslovnih zona Petrinja.

Većinom glasova je prihvaćena i odluka o izmjenama i dopunama programa javnih potreba u društvenim djelatnostima. „Ukupan program javnih potreba u društvenim djelatnostima povećan je za 2,1 milijun kuna. Uglavnom se taj dio odnosi na ovaj dio koji smo sada rekli oko izmjena i dopuna programa socijalne skrbi i programa u sportu. Radi se od 1,7 milijuna kuna za školske udžbenike i ovaj dio povećanja za sport“, rekla je Pavišić.

HDZ-ov Željko Tonković je podsjetio kako je bilo obećano da će školske knjige osnovnoškolcima u Petrinji kupiti Grad Zagreb, a sada se, dodaje, ispostavlja da je knjige platio Grad Petrinja. Pavišić je odgovorila kako je Grad Zagreb uplatio u gradski proračun Petrinje 1,7 milijuna kuna za udžbenike, te su sve obveze izvršene po tom pitanju.

Gradonačelnik Darinko Dumbović je otkrio još jednu vijest vezano za suradnju Petrinje i Zagreba. „Dobre vijesti su da će Zagreb jednom posebnom odlukom koja ide na njihovu Skupštinu, postati partner za Petrinjsku kuću sunca na Punatu, gdje ćemo investirati blizu tri milijuna kuna. Na jednom od sljedećih vijeća, idemo s jednim novim partnerskim ugovorom, s pismom namjere da bi mogli ući u projekciju završetka odmarališta Punat. Preuređenje Punata bi trebalo početi u travnju iduće godine“, otkrio je Dumbović. Zamjenik gradonačelnika Branimir Bešlić je istaknuo kako će za preuređenje odmarališta na Punatu trebati izdvojiti 2,5 milijuna kuna.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.