Dumbović: „Siguran sam da sam napravio dobro i da ću sada dati puno snažniju poruku“ Dumbović: „Siguran sam da sam napravio dobro i da ću sada dati puno snažniju poruku“
ZAGREB/PETRINJA – Nakon sve učestalijih prebjega unutar Hrvatskog sabora i posljednjeg priključivanja HSS-ovog Mladena Madjera Klubu zastupnika Milana Bandića, saborski zastupnik iz Narodne stranke... Dumbović: „Siguran sam da sam napravio dobro i da ću sada dati puno snažniju poruku“

ZAGREB/PETRINJA – Nakon sve učestalijih prebjega unutar Hrvatskog sabora i posljednjeg priključivanja HSS-ovog Mladena Madjera Klubu zastupnika Milana Bandića, saborski zastupnik iz Narodne stranke Reformisti, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović odlučio je kako Reformisti izlaze iz Bandićevog Kluba zastupnika.

Dumbović je istaknuo kako nije očekivao da će Klub zastupnika Milana Bandića početi toliko bujati, te smatra kako je sve previše uzelo maha. Ističe kako je o odluci o napuštanju tog Kluba zastupnika razmišljao zadnjih par mjeseci, a konačnu odluku je donio ulaskom u Novu 2019. godinu.

„Rekao sam jednostavno da više to ne mogu, nazvao sam Radimira Čačića i dao sam do znanja da mi kao stranka Reformisti gubimo definitivno u ovoj heterogenoj skupini svoj identitet. Ne samo da kao stranka gubimo identitet, nego i politika gubi ovakvim prelascima jer dajemo jednu ružnu poruku“, rekao je Dumbović.

Sve je prokomentirao i predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić. „Sada imamo veliki broj ljudi koji su izabrani na političkim pozicijama ljevice i dio su tog Kluba. Mi to nismo, mi naše glasače nikada do sada, otkada sam ja u politici, nismo ni na kakav način izigrali“, rekao je Čačić.

Na pitanje novinara kojem će se klubu zastupnika sada prikloniti, Dumbović odgovara kako u ovom trenutku ne želi špekulirati i nije mu prihvatljivo da ide u bilo koji klub. „Želim djelovati samostalno i u tom dijelu mislim da ćemo imati puno više prostora i da ćemo artikulirati one probleme koji eventualno u lokalnoj samoupravi Klub nije mogao vidjeti kao što bih ja vidio kao gradonačelnik Petrinje“, istaknuo je Dumbović.

Na pitanje je li s nekim iz svog sada već bivšeg saborskog Kluba razgovarao, Dumbović poručuje kako nije. „S nikim nisam razgovarao niti me taj dio vezao da bih bilo kome tamo polagao račune jer nisam ni s kim razgovarao ni kada je netko dolazio u Klub. Vidio sam da Klub buja i dolazi do političke poruke, jer politika ulazi u usku ulicu koja postaje slijepa ulica“, kazao je Dumbović.

Petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik je također potvrdio kako će i dalje davati potporu premijeru Andreju Plenkoviću na projektnoj razini. „Projektna razina je vrlo važna za lokalnu samoupravu. Sisačko-moslavačka županija i Grad Petrinja povlače dvije milijarde kuna za razne projekte, koji su bitni da sve ono što mogu kroz saborske odbore i ono što na kraju resorna ministarstva mogu odlučiti za lokalnu samoupravu. Meni je zanimljivo da imam političkog prostora da je politika ne samo ideologija, nego i gospodarski obrat“, rekao je Dumbović.

Podsjeća kako je svoj saborski mandat osvojio na temelju preferencijalnih glasova, te dodaje kako je Klub zastupnika Milana Bandića započeo svoj put u Hrvatskom saboru sa samo dva člana. „Klub Reformista i Milana Bandića je imao samo dva saborska zastupnika, ja sam bio drugi na listi gdje sam preferencijalnim glasovima dobio tri puta više glasova od gospodina Deme koji je bio prvi. I u tom dijelu mogu reći da se osjetilo možda jedno malo nezadovoljstvo jer sam preskočio Demu i kada sam ušao u Sabor dočekao me gradonačelnik Đurđevca, gospodin Lacković, koji također ima dosta preferencijalnih glasova i nas dvojica smo bili jedini s Bandićeve liste i Reformista koji smo ušli u Sabor. Milan Bandić nije imao niti jednog saborskog zastupnika u Saboru da bi ih sada imao 10, 12, 14 ili 16“, istaknuo je Dumbović, te na kraju dodaje kako je siguran da je donio dobru odluku i da će kao samostalni zastupnik dati puno snažniju poruku koja će biti vidljivija.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.