Dumbović: „Vrijeme čekanja je pri kraju….nemamo pravo probleme trpati pod tepih….“ Dumbović: „Vrijeme čekanja je pri kraju….nemamo pravo probleme trpati pod tepih….“
PETRINJA – Nakon nedavno održane 12.sjednice petrinjskog Gradskog vijeća na kojoj se između ostaloga raspravljalo i o idejnom rješenju za urbanistički plan uređenja Centra... Dumbović: „Vrijeme čekanja je pri kraju….nemamo pravo probleme trpati pod tepih….“

PETRINJA – Nakon nedavno održane 12.sjednice petrinjskog Gradskog vijeća na kojoj se između ostaloga raspravljalo i o idejnom rješenju za urbanistički plan uređenja Centra 1 kojim se predlaže rušenje postojeće Robne kuće „Petrinjka“, priopćenjem je reagirao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Kakvu Petrinju želimo? Kad sam to pitao građane, u razgovorima s njima jedna od najčešćih tema je bila devastirana  zgrada Robne kuće „Petrinjka“, nekad ponos i simbol Petrinje, danas sramota i ruglo na Trgu kojem  smo dali ponosno ime Trg hrvatskih branitelja.

Puno smo vremena izgubili, a i građani su već prestali vjerovati da će se dogoditi ikakva promjena na bolje. Prošlo je više od dvadeset godina , pa smo s plombom Gavrilovića, ostajali zarobljeni u prošlosti.

I baš kad sam mislio da je prošlost iza nas i da je došlo vrijeme da jasno pošaljemo poruku da ne želimo biti ničiji taoci, već da želimo sami odlučivati o sudbini i razvoju Petrinje (kad već u tome kontinuirano izostaje pomoć i podrška  države!), upetlja se politika u svom najgorem obliku.

Do kud može sezati ljudska glupost pokazala je 12. točka 12.sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje.

Vijećnik Tonković  očito još uvijek frustriran gubitkom čelne pozicije u HDZ-u Petrinja, moj rad i napor  kao gradonačelnika, ali i mojih suradnika iz Gradske uprave u smislu pokretanja rješavanja sudbine Petrinjke i uređenja Trga hrvatskih branitelja, uspoređuje  ni manje ni više sa ratnim rušenjem Petrinje 1991.godine.

Sramotno i nedopustivo, krajnje neodgovorno, pokazujući time da ga nije briga za razvoj i napredak grada, već je cilj zaustaviti svaki pozitivni pomak, a vremena je HDZ imao na pretek. Godinama nisu činili ništa, pa niti sada kad postoji Ministarstvo državne imovine, a za državnu imovinu u gradu brine prvi čovjek petrinjskog HDZ-a Mihael Jurić.

Kao gradonačelnik sam sa svojim suradnicima napustio sjednicu u znak protesta za ovakve sramotne usporedbe, a također i vijećnici oporbe.

Zanimljivo je da nitko od HDZ-ovih vijećnika, ali i ostalih koji podržavaju HDZ u Gradskom vijeću, nije reagirao na ovakvu izjavu (a na primjedbu  predsjednice Gradskog vijeća Tonkoviću se nije niti osvrnuo!!)

Podržati  da je rušenje devastirane zgrade isto što i ratno rušenje grada u Domovinskom ratu razlog je za ozbiljnu zabrinutost, a ono što još dodatno govori tome u prilog je činjenica da na tiskovnoj konferenciji koju je HDZ održao nakon prekida Sjednice, niti predsjednica Gradskog vijeća niti vijećnik Tonković, ali niti ostali prisutni vijećnicu nisu imali potrebu spomenuti incident niti se ispričati!

Očekujem od predsjednika petrinjskog HDZ-a, ujedno i direktora imovine u vlasništvu države da je krajnje vrijeme da se uključi i radi posao za koji je plaćen, a od Ministarstva državne imovine, da zauzme napokon jasan i nedvojben stav oko problema imovine države i Gavrilovića u našem gradu.

Kao gradonačelnik apeliram na Petrinjke i Petrinjce da odluče što žele od robne kuće i Trga, da li i dalje i do kada čekati državu i Gavrilović da se krene u rješavanje ovih nagomilanih problema ili preuzeti stvar u svoje ruke i uređivati i graditi naš grad prema potrebama  naših  građana.

Mislim da je vrijeme čekanja pri kraju i više kao odgovorni ljudi i političari nemamo pravo probleme trpati pod tepih , već ih nazvati njihovim pravim imenom. I rješavati ih na pravi način, bez obzira koliko taj put bio težak“, stoji u priopćenju Darinka Dumbovića.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.