Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
glinadd27062020

Dumbović: „Zagreb zaslužuje više….“

ZAGREB – Čelnik Županijske organizacije Narodne stranke Reformisti, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, 10.na listi Restart koalicije povodom nadolazećih izbora za Hrvatski sabor, družio se s građanima Zagreba na zagrebačkoj tržnici u Utrinama.

„Znamo da naša metropola ima jedno ogromno bogatstvo, a to su ljudi. Međutim ono što možemo reći i vidjeti u samoj metropoli da imamo i neke državne probleme. Kada je u pitanju prostorno planiranje, sva prostorna planiranja bi trebala biti po mjeri građana i mislim da bi se uvijek trebalo pitati što građani imaju ustvari sa prostorom u kojem, ne samo da žele živjeti, nego žele na kraju onu zelenu oazu koja je zaštićena, a to je uz Savu, i znamo da taj Manhattan nije prihvatljiv i znamo da kroz sve državne ostale probleme, a to je Jakuševac, za kojeg uvijek dolaze izbori i mnogi političari nemaju rješenje ili sakupljaju političke bodove“, rekao je Dumbović te je Jakuševac povezao sa odlagalištem radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori kod Dvora.

„Treba reći da Zagreb zaslužuje više kroz sve ono što, kada pogledamo Utrine, Travno, Dugave, Mamuticu, sve ove zgrade oko nas, malo je njih energetski obnovljeno. Energetska obnova je abeceda života i zaštite okoliša, zaštita čovjeka i svega što mi radimo. Mislim da samo jednu paralelu povučem, Petrinja je uspjela biti prvi energetski grad koji je sufinancirao mnoge projekte i stambene servise da bi mi mogli napraviti ono što je izuzetno važno za ozon, zdrav život. To Zagreb nema“, poručio je Dumbović.

Dodaje kako se sav život odvija u glavnom gradu Hrvatske. „Naša metropola je metropola koja treba više, ali kada pogledamo da u Zagrebu je sav politički život, gospodarski život, sve se odvija u Zagrebu. Mi moramo reći i istinu da postoje i mali gradovi, postoje gradovi koji su u Domovini stvarali Domovinu i koji su bili ratom zahvaćeni. Oni se bore protiv metropolizacije, a to nije metropolizacija nego je precentralizrana država. U toj precentraliziranoj državi događaju se stvari da od Zagreba se uvijek u kontinuitetu zadnjih 30 godina vodila politika daleko od oka, daleko od srca“, istaknuo je Dumbović te je na kraju pozvao građane da izađu na birališta 5.srpnja i daju mu još jednom povjerenje u utrci za Hrvatski sabor.

SPONZORIRANI ČLANAK

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X