Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisakuniverzalna

Dvoje novooboljelih od COVID-a 19 i u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, Rosavec: „Stanje je pod kontrolom“

SISAK – Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite Repubike Hrvatske danas u Hrvatskoj imamo 95 novooboljelih od koronavirusa, a dvoje novooboljelih dolazi i iz Sisačko-moslavačke županije. Nove slučajeve za Petrinjski radio potvrdio je Roman Rosavec, načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

„Stanje je pod kontrolom. Mi smo i dalje u onom punom zamahu, nismo se ništa opustili uslijed svih ovih opuštajućih mjera koje su donesene. Sve naše službe, prvenstveno Zavoda za javno zdravstvo odrađuej sve one svoje redovne aktivnosti, ali obzirom na situaciju koja je u cijeloj državi prisutna, obzirom na broj novooboljelih, bilo je i za očekivati da će se i na području naše županije dogoditi novooboljelih. Njihovo stanje je pod kontrolom, dakle, nema nikakvih specifičnih i mogućnih daljnjih ugroza. Sve se odvija sukladno svim načelima sturke i nadam se da ćemo tako i dalje sve to odrađivati“, rekao je Rosavec.

U posljednjem izvješću Nacionalnog stožera od 18.lipnja ove godine, dva slučaja su bila navedena da su iz Sisačko-moslavačke županije, ali se ispostavilo da u našoj županiji imaju samo adresu prebivališta, no Rosavec dodaje kako su današnja dva slučaja baš povezana s našom županijom, odnosno oboljeli žive u našoj županiji.

„Mogu potvrditi da smo imali u prvi mah onaj slučaj da osobe koje su bile oboljele su imale samo ovdje prijavljeno boravište, odnosno naše osobne iskaznice, a nisu već nekoliko godina boravile na području Sisačko-moslavačke županije, no međutim u ovom trenutku to nije slučaj. Osobe koje su oboljele imaju prebivalište i borave na području Sisačko-moslavačke županije. Ali kažem ništa alarmantno, ništa posebno, nadam se da će stanje i dalje biti što je god moguće bolje pod kontrolom i u nadležnosti i strogom kontrolom svih mjerodavnih institucija i službi“, ističe Rosavec.

Dvije novooboljele osobe nisu smještene u bolnicu, već su sukladno prijašnjim situacijama stavljeni u samoizolaciju. Sukladno prijašnjoj praksi, Rosavec nije htio otkriti otkuda dolaze dvije novooboljele osobe s područja naše županije.

„Nadam se da i dalje svi naši sugrađani, prvestveno vaši slušatelji su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da ćemo i dalje ostati krajnje odgovorni kako bismo ovu pandemiju konačno više pobjedili i kako bi se došlo do situacije da nemamo novozaraženih i daljnje širenje ove opake bolesti. Apeliram na sve naše sugrađane, brinite o higijeni, vodite brigu o sebi i svojim bližnjima i samo uzajamnom suradnjom i sa tim pristupom i pridržavanjem svih naputaka i mjera koje se izdaju možemo postići kvalitetne i željene rezultate i kažem još jednom, budimo krajnje odgovorni“, zaključio je Rosavec.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X