Edukacijom mali iznajmljivači doznali više o „Administraciji obiteljskog smještaja“ Edukacijom mali iznajmljivači doznali više o „Administraciji obiteljskog smještaja“
PETRINJA – U organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje i suorganizaciji Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo, održana je radionica pod nazivom „Edukacija za male iznajmljivače... Edukacijom mali iznajmljivači doznali više o „Administraciji obiteljskog smještaja“

PETRINJA – U organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje i suorganizaciji Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo, održana je radionica pod nazivom „Edukacija za male iznajmljivače 2019“ sa temom „Administracija obiteljskog smještaja“. Predavanje je održala Meri Čizmić Kraljević iz Savjetovališta za obiteljski smještaj Interligo, ujedno i glavna urednica časopisa „Apartman Plus“.

Čizmić Kraljević je istaknula kako je ova radionica bila namijenjena privatnim iznajmljivačima. „Tema o kojoj smo govorili iznajmljivačima u Petrinji, i svima koji su zainteresirani baviti se tim dijelom posla, je administrativno poslovanje i bolje poslovanje, odnosno 10 koraka za što uspješnije obavljanje svoga posla, odnosno da bi bili što uspješniji mali iznajmljivač“, rekla je Čizmić Kraljević.

Između ostaloga mali iznajmljivači mogli su u sklopu radionice saznati više informacija o propisima i zakonima, GDPR-u, prijavama u sustav e-Visitor te ostale pojedinosti koje su važne za iznajmljivače. „Činjenica da je ovo nama već nekoliko puta da smo gosti u predivnom gradu i smatramo da postoje jako zanimljiva područja, kapaciteti, ponudu koju trebate oblikovati, odnosno povezati sve sudionike u turizmu. Vidjeli smo gostujući na raznim mjestima da za to ima smisla, imate kapaciteta, ponude i imate ljude koji razvijaju i vlastite ideje“, kazala je Čizmić Kraljević.

Direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Ivanka Držaj je istaknula kako je ovo zanimljiva tema za naše iznajmljivače na području Petrinje, obzirom ih ima više nego protekle godine.

„Ono što bih željela istaknuti je broj iznajmljivača na području Petrinje, on se povećava, tako da danas imamo 14 iznajmljivača koji imaju 101 ležaj. Povećava se i broj dolazaka te broj noćenja. U prošloj godini na području Petrinje ostvareno je 16 posto više dolazaka, 2019 dolazaka, i 20 posto više noćenja uz odnosu na 2017.godinu, točnije 7315 noćenja. Naši iznajmljivači sve više primaju i turiste iz drugih okolnih zemalja iz Europske unije, zahvaljujući unapređenju svoje ponude, unapređenju i poboljšanju uvjeta boravka turista“, rekla je Držaj.

Podsjetimo kako je petrinjsko Gradskog vijeće nedavno na svojoj sjednici donijelo odluku prema kojoj paušalni porez za iznajmljivače u Petrinji za sve iznosi 150 kuna po krevetu. Dodajmo kako u cijeloj Hrvatskoj ima više od 100 tisuća obitelji koje se bave turističkim iznajmljivanjem oko 600 tisuća postelja u obiteljskom smještaju.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.