Edukativni susret naziva  „Učimo kako gledati film uz crtani film Stoliću prostri se“ Edukativni susret naziva  „Učimo kako gledati film uz crtani film Stoliću prostri se“
  SISAK – U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak Dječji odjel održana su dva edukativna susreta za... Edukativni susret naziva  „Učimo kako gledati film uz crtani film Stoliću prostri se“

[g-carousel gid=”58277″ img_max_w=”150″ height=”100″ h_type=”%”]

 

SISAK – U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak Dječji odjel održana su dva edukativna susreta za učenike 1. b i 2. a razreda osnovne škole 22. lipanj Sisak uz pratnju učiteljica M. Lamza, K. Bobetko, M. Gašparević i S. Basta. Na susretima su učenici bili podučavani kako gledati film, a za navedeno je odlično poslužio crtani film „Stoliću prostri se“. Ovaj edukativni susret održana je u sklopu projekta Medijskom pismenošću do primarne prevencije vršnjačkog nasilja koji financira Agencija za elektroničke medije, a provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.

Ciljevi radionice bili su podučiti učenike kako gledati film, uočavati stvarne od imaginarnih filmskih sadržaja koji ne postoje u realitetu, prepoznavanje osobina likova i povezivanje sa stvarnim odnosima u svakodnevnom životu, a sve u svrhu stvaranja kritičkog mišljenja i odgovornog ponašanja. Susret je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, zajedno s razrednim učiteljicama.

U vrlo živoj, vedroj i opuštenoj atmosferi koja svjedoči da se bliži kraj školske godine učenici su davali odlične interpretacije gledanog sadržaja, iznosili svoje doživljaje, te tako učili komunicirati, obrazlagati svoja mišljenje i stavove i stvarati kritičko mišljenje – kako ne bi bili samo pasivni konzumenti ponuđenih sadržaja.

Na susretima je bilo i puno smijeha – iako vrlo mudri zaključci i poruke nisu izostali, a izdvajamo neke od njih:

–              Dobro se dobrim vraća

–              Nema opravdanja za zlo ponašanje, pravda i kazna uvijek nas stignu

–              Materijalno bogatstvo (magarac koji kaka zlatnike) nije stvaran. Zlatnici odnosno novac stvara se radom

–              Najvažnija je obitelji i nikada je zbog ničega ne smijemo žrtvovati

–              Batina iz vreće bila je pravedna, ali ipak problemi se ne rješavaju batinama već razgovorom

–              Prava ljubav uvijek pobjeđuje

–              Braća (i prijatelji) uvijek trebaju pomagati jedni drugima i držati se zajedno

Partneri na ovom projektu su Grad Sisak, Knjižnica i čitaonica Kutina, Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Osnovna škola Komarevo. Suradnici u zajednici iz redova predstavnika medija su Petrinjski radio i Portal 53, te Radio Sisak i Sisak.portal.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.