„Feniks i prijatelji“ oduševili korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Petrinja „Feniks i prijatelji“ oduševili korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Petrinja
PETRINJA – Korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Petrinja svojim nedavnim posjetom razveselili su članovi zagrebačke umjetničke udruge “Fenix i prijatelji”. Riječ... „Feniks i prijatelji“ oduševili korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Petrinja

PETRINJA – Korisnike i djelatnike Doma za starije i nemoćne Petrinja svojim nedavnim posjetom razveselili su članovi zagrebačke umjetničke udruge “Fenix i prijatelji”.

Riječ je o skupini entuzijasta “zlatnih godina” koji posjećuju  umirovljenike diljem zemlje uveseljavajući ih svojim pjevačkim, sviračkim, plesačkim i recitarorskim umijećima. Na taj način pokazuju kako i starije osobe trebaju optimizam u životu i kako ga i same mogu, uz puno empatije, donijeti i drugima, potičući ih svojim primjerom da i sami aktivno žive, bez obzira na godine. Na tragu te ideje je i ime koji su nadjenuli svojoj udruzi – “Feniks”, prema besmrtnoj ptici iz egipatske mitologije koja bi se uvijek iznova dizala iz pepela.

Članovi Udruge svojim su posjetom i demonstriranim umijećima oduševili korisnike Doma za starije i nemoćne Petrinja. Martina Matić, radna terapeutkinja u Domu, otkriva kako ih je posebno oduševio 92- godišnji step plesač Miljenko Pinterić, koji za sebe kaže da je nastariji plesač stepa na svijetu.

Posjetitelji ovog nesvakidašnjeg nastupa kažu kako gospodin Pinterić vitalnošću i plesnim koracima može konkurirati i puno mlađim plesačima.

“Želimo pohvaliti nastupe i ostalih izvođača programa i čestitati im na originalnosti izvedbe, a posebno zbog nastupa u glumi i recitiranju vlastitih pjesama”.

“Uz solo pjevača ove Udruge koji je uz svoje, pjevao i sevdah i pjesme iz mladosti, poput “Emine”, “Kad ja pojdoh…” i drugih, odjednom se solo pjevanje pretvorilu u zbor i priliku za ples. Zaista nesvakidašnji doživljaj”, kažu u Domu.

Oduševljeni doživljajem koji su im članovi Udruge “Feniks i prijatelji”pripremili, korisnici i djelatnici Doma za starije i nemoćne Petrinja na kraju su im uputili veliku zahvalu i poziv da ih ponovno posjete.

“Zahvaljujemo vam na vašem trudu, na poticanju starijih da aktiviraju svoje skrivene potencijale, jer vi ste nam pokazali da je to moguće. Posebna zahvalnost na izvedbenom nastupu u Domu za starije i nemoćne u našoj Petrinji koja je poznata po pjesmi i njegovanju petrinjske baštine, s pozivnicom da nam ponovno dođete i doneste radost korisnicima našeg Doma, stvaranu osobnim dugogodišnjim zalaganjem”.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.