Fišijada počela lovom bjelice na plovak Fišijada počela lovom bjelice na plovak
PETRINJA – Fišijada u Petrinji počela je tradicionalno lovom bjelice na plovak. Uglavnom mlađi sudionici rasporedili su se na prostoru uzvodno od Gradskog kupališta.... Fišijada počela lovom bjelice na plovak

PETRINJA – Fišijada u Petrinji počela je tradicionalno lovom bjelice na plovak. Uglavnom mlađi sudionici rasporedili su se na prostoru uzvodno od Gradskog kupališta.

Među njima je bila i jedina žena sudionica Željka Nogić. Pitali smo ju kako se odlučila na sudjelovanje na ovogodišnjoj fišijadi:

„Sudjelovala sam i prošle godine. Prošle ih je godine bilo više, no, međutim ove godine su kolegice odustale i ja sam ostala sama i nisam odustala. Inače pecate ili je ovo tek usputni hobi. Ovo je usputni hobi, ništa ozbiljno. Tajnu nemam pošto nisam ribolovac, nego pecam ovako usput. Ribe danas nema, prekjučer je bilo super.“, rekla je Željka koja nam je otkrila kako će popodne sudjelovati u natjecanju u kuhanju fiša.

20170715_085146WW

Njezina ekipa „Cesarićke“ je ženska. Tatjana Nogić, Mihaela Zrilić, Milena Batnožić, Mirela Gulam i Željka Nogić su susjede iz ulice Dobriše Cesarića, tako da vam odmah može biti jasno i otkud ime.

Fišijada se nastavlja u popodnevnim satima. Od 17 sati počinje kuhanje fiša,  nakon čega će uslijediti ocjenjivanje i proglašenje pobjednika kada ćemo saznati tko je ulovio najviše bjelica danas te koja je ekipa skuhala najukusniji fiš paprikaš. Na proglašenju pobjednika će sudjelovati i gradonačelnik Darinko Dumbović. Od 19 sati bit će podjela fiša i ribica za građane.

20170715_085549WW

20170715_085932WW

20170715_085957WW

20170715_090053WW

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.