GD CK Petrinja akcijom dobrovoljnog darivanja krvi obilježilo tri važne obljetnice Crvenog križa GD CK Petrinja akcijom dobrovoljnog darivanja krvi obilježilo tri važne obljetnice Crvenog križa
PETRINJA – U Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja, akcijom dobrovoljnog darivanja krvi danas su obilježene tri važne obljetnice Crvenog križa : 140 godina postojanja... GD CK Petrinja akcijom dobrovoljnog darivanja krvi obilježilo tri važne obljetnice Crvenog križa

PETRINJA – U Gradskom društvu Crvenog križa Petrinja, akcijom dobrovoljnog darivanja krvi danas su obilježene tri važne obljetnice Crvenog križa : 140 godina postojanja i djelovanja u Hrvatskoj, 65. obljetnica dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa te 25 godina otkako je Hrvatski Crveni križ postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Unatoč kišnom vremenu prikupljena je 51 doza krvi. Krv je darovalo 48 muškaraca i tri žene. Darivatelji s najvećim brojem darivanja, koji su se pridružili današnjoj akciji bili su: Vinko Galeković sa 134 davanja, Dominko Delač sa103 davanja i Dušan Metikoš kojem je ovo bilo 99. davanje krvi i koji će se već sljedećim darivanjem pridružiti „obitelji rekordera“ sa 100 i više dobrovoljnih darivanja krvi.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se 07.lipnja 2018. godine u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović”, a gradska akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će 13. kolovoza 2018. u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Petrinja u Turkulinovoj 7.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Petrinja pozivaju sve one koji još nisu darovali krv, da se pridruže velikoj, humanoj obitelji darivatelja krvi.

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.