Godišnji koncert BKUD-a „Nur“ „S Nurom u srcu“ Godišnji koncert BKUD-a „Nur“ „S Nurom u srcu“
SISAK – U Domu INA Rafinerije nafte u Sisku Bošnjačko kulturno umjetničko društvo „NUR“ iz Siska organiziralo je tradicionalni godišnji koncert „S Nurom u... Godišnji koncert BKUD-a „Nur“ „S Nurom u srcu“

SISAK – U Domu INA Rafinerije nafte u Sisku Bošnjačko kulturno umjetničko društvo „NUR“ iz Siska organiziralo je tradicionalni godišnji koncert „S Nurom u srcu“. Kako je pojasnio Zijad Fuka, ovo društvo djeluje već 12 godina, a ovim koncertom sugrađanima žele pokazati što su to radili tijekom godine.

„Svih ovih godina društvo je u kontinuitetu radilo, niti jedne godine nismo imali stanku. Imali smo krizu 2006.godine, imamo je i danas. Kada saberemo svih ovih 12 godina, imali smo više od 200 nastupa, brojna gostovanja i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Turskoj…Sve ovo vrijeme smo se družili, sve ovo vrijeme smo širili prijateljstva“, rekao je Fuka koji dodaje kako sve to ne bi bilo moguće bez financijske podrške lokalne zajednice i šire. Ujedno se osvrnuo na trenutni broj članova „NUR-a“ kao i o interesu mladih.

„Interes mladih kao i u drugim društvima zadnjih godina je u opadanju. Skoro bih rekao da je to nekim dijelom postalo i demode. Međutim, kada se radi i kada se kreira i stvara novo, onda u pravilu dugoročno nemate problema s članstvom. Kroz NUR je prošlo više od 230 članova, danas imamo tri sekcije koje puno rade. Baziramo se zadnjih godina na sekcije koje zahtijevaju manji broj članova“, kazao je Fuka.

U programu su sudjelovali uz domaći KUD i KUD „Gorica“ i Gradska umjetnička udruga „Filigran“ iz Zenice kao i Pavao Anić. „S Nurom u srcu“ je organiziran pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, čija je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić istaknula kako su Bošnjaci velika nacionalna skupina koja živi u Sisačko-moslavačkoj županiji, dok je za NUR istaknula kako je to društvo koje jako dobro čuva svoju kulturnu baštinu.

„To je na našem području jedno od najznačajnijih bošnjačkih KUD-ova. Veseli me što će oni i ove godine pokazati svoj program, svojim sugrađanima ali i cijelom Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. To je za svaku pohvalu. Ove godine koncert je na drugi dan Kurban Bajrama, pa ću iskoristiti priliku i čestitati Bajram, blagdan mira, veselja, radosti u svim bošnjačkim i muslimanskim kućama, ali i Bajram koji nosi jednu poruku zajedništva, tolerancije i razumijevanja drugih“, rekla je Roksandić.

Uz sevdalinke i narodne igre, ovaj koncert je ponovno bio humanitarnog karaktera, te su svi prikupljeni dobrovoljni prilozi bili namijenjeni za pučku kuhinju Merhameta Sisak.

Foto:Arhiva

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.