Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20191109_090639Gojzeki

Gojzeki posjetili Petrinju i planinarili na vrh Hrastovičke gore

PETRINJA – Na planinarski izlet u Petrinju danas je došla planinarska grupa djece i mladih Gojzeki Hrvatskog planinarskog društva „Željezničar“ iz Zagreba. Planinari su, s kojima su na izlet došli i roditelji, prvo su upoznali Petrinju te su se potom uputili put Hrastovičke gore. Tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Alan Čaplar, voditelj Gojzeka nam je rekao više o njihovom posjetu:

„Ovaj smo put za izlet izabrali Hrastovičku goru. Polazimo iz Petrinje da bismo se uputili prema Planinarskom domu. Kestena možda više neće biti, ali će biti razloga za užitak.“, rekao je Čapčlar.

Inače, Gojzeki djeluju već 18 godina i bili su već jednom na Hrastovičkoj gori, ali ne u ovolikom broju. Ovaj put izlet broji čak 123 sudionika.

Zašto je ovaj posjet važan za Hrvatsko planinarsko društvo Zrin Petrinja rekao je predsjednik društva Vladimir Kaurinović:

„Ovo je lijepi događaj za HPD „Zrin“, za Petrinju. Mi smo i osobno ovu grupu zvali na našu Planinarsku kestenijadu, ali tada nisu mogli doći. Došli su evo danas i bit će nam lijepo.“, ističe Kaurinović.

A nakon Petrinje Gojzeki će ove školske godine još posjetiti Lošinj, Cres, Velebit, Gorski Kotar te Zagorje te tako nastaviti upoznavati ljepote Hrvatske.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X