Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
svlacioniceceskoselo05062020

Gotove svlačionice i popratni sadržaj u Češkom selu, projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna VIDEO

ČEŠKO SELO – U sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ okončani su radovi na sportskom objektu svlačionica u Češkom selu. Uređeni su prostori samog prizemlja, svlačionica, toalet, prostor za tuširanje, skladište za rekvizite i ostalo, te na katu klupske prostorije. Osim samog objekta, uređen je i prilaz, odnosno kolna površina te parkiralište i pješačka staza koja povezuje sam objekt s novim dječjim igralištem i pomoćnim nogometnim igralištem.

„Sama izgradnja tog objekta je u sklopu projekta Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece koji je dio Intervencijskog plana Grada Petrinje. Sama ukupna vrijednost investicije ovog objekta je 2,8 milijuna kuna. Samo izvođenje radova je trajalo od srpnja 2019.do siječnja ove godine, a uporabna dozvola je ishođena 5.veljače 2020.godine“, rekao je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada Petrinje.

„Želio bih se prvo zahvaliti glavnom izvođaču Skeli Banovini, našem stručnom nadzoru Sora-ing, tvrtka iz Siska, i projektantskom nadzoru Arhitekturi Fajs iz Petrinje. Pogotovo se želim zahvaliti u svoje ime i u ime voditeljice projekta, pročelnice Vlaste Vuglec, građanima, posebice onima koji su u neposrednoj blizini objekta, pošto je sama izgradnja objekta trajala oko šest mjeseci. Dakle šest mjeseci konstantne buke strojeva, kamiona, radnika i slično, što su imali razumijevanja za to sve i nismo imali nikakvih problema u vezi toga“, dodao je Žilić.

Svečanim presijecanjem vrpce, uz najmlađe igrače Nogometnog kluba Češko selo, nove svlačionice i popratni sadržaj otvorio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Nakon dugo vremena mislim da sve ono što smo proživjeli u zadnjih godinu i pol dana, da smo ustvari imali jako puno optimizma. Sama procedura oko Intervencijskog plana nije lagana. Zadovoljan sam, prezadovoljan sam što društvena, komunalna i gospodarstva infrastruktura idu naprijed. Pogotovo sam zadovoljan što Kolonija i Češko selo su kroz svoju prošlost i kroz svoju noviju povijest bili zapostavljeni i nisu je pojedine politike zadnjih 30 godina baš gledale na način da bi bilo što investirali“, rekao je Dumbović.

Dodao je kako je i ovom investicijom Petrinja pokazala kako s ponosom može nositi titulu Grada prijatelja djece. „Sama investicija je nadgradnja standarda za našu djecu i potvrda onoga što smo kroz naše dječje vrtiće, i onoga što smo imali, bogati grad sa sportom. Petrinja je bila i ostala sa bogatim sportašima, sa ljudima koji su donijeli jako puno medalja iz cijeloga svijeta, ali imamo i druge pojedince koji su ostvarivali sjajne rezultate i promovirali Petrinju. Petrinja je s ovim započela jedan proces u kojem ćemo nastojati da napravimo bolji život u ovom dijelu“, istaknuo je Dumbović.

Predsjednik Nogometnog kluba Češko selo Damir Čižmešinkin zahvalio se na realizaciji navedenog projekta jer isti znači jako puno za ovaj dio grada. Klubu su ovom prilikom donirane i nove nogometne lopte te mreža za golove. Nove svlačionice blagoslovio je i prigodnu molitvu je predvodio velečasni Damir Ceković, župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg Petrinja.

Žilić je na samom kraju najavio kako građani uskoro mogu očekivati i otvorenje Dječjeg vrtića u Češkom selu, a sama kruna ovog projekta bit će izgradnja buduće sportske dvorane u Petrinji. Dodat ćemo na kraju kako je ovaj projekt sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda za regionalni razvoj.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

SPONZORIRANI ČLANAK

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X