Grabar Kitarović: „Vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja“ Grabar Kitarović: „Vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja“
GLINA – Tijekom svog današnjeg službenog boravka u Glini, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je na nekoliko pitanja novinara, među kojima je bilo... Grabar Kitarović: „Vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja“

GLINA – Tijekom svog današnjeg službenog boravka u Glini, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je na nekoliko pitanja novinara, među kojima je bilo i ono treba li pjevač Marko Perković Thompson prekršajno odgovarati jer je svoj koncert povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Slunju počeo s pozdravom „Za dom spremni“ i je li Ministarstvo hrvatskih branitelja trebalo taj koncert financirati.

„Mislim da ministar branitelja to može najbolje odgovoriti. Mislim da se politika ne treba miješati u glazbu. Kada je riječ o tome, to svakako trebaju o bilo kakvoj krivičnoj kaznenoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna tijela“, rekla je Grabar Kitarović. Predsjednica je ujedno odgovorila i na pitanje donosi li novi Zakon o hrvatskim braniteljima više prednosti nego su do sada imali.

„Vjerujem da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga goruća pitanja koja su se osjećala u braniteljskoj populaciji, ja sam često među njima i čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti. Neke od njih su pojedinačne, individualne i ne mogu se svesti pod takve zakone, ali vjerujem da će se novim Zakonom se općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji“, zaključila je Grabar Kitarović.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.