Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u projektu „ŽENA-želim edukacijom nastaviti aktivno“ Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u projektu „ŽENA-želim edukacijom nastaviti aktivno“
SISAK – Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ odobreno je gotovo 1.889.798,00 kuna za provedbu projekta „ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno“, koji je prijavljen... Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u projektu „ŽENA-želim edukacijom nastaviti aktivno“

SISAK – Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ odobreno je gotovo 1.889.798,00 kuna za provedbu projekta „ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno“, koji je prijavljen na poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“, financiran od strane Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.godine i uz nadležnost Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Svrha ovog projekta je uključivanjem žena u nepovoljnom položaju s područja Sisačko-moslavačke županije na tržište rada, smanjiti stopu nezaposlenosti žena koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama, a očekuje se da projekt će pridonijeti prevenciji prerane institucionalizacije i unapređenju kvalitete života krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi koje su u nepovoljnom socijalnom položaju, pružajući im podršku u svakodnevnom životu, koji žive u riziku socijalne isključenosti i siromaštva.

Ovaj projekt omogućit će zapošljavanje 10 dugotrajno nezaposlenih teže zapošljivih žena iz lokalne zajednice. Zapošljavanje će se realizirati početkom srpnja ove godine – ugovor o radu na određeno vrijeme s punim radnim vremenom. Svaka zaposlena žena pružat će pomoć i podršku za šest krajnjih korisnika. Krajnji korisnici bit će osobe starije životne dobi s šireg područja Grada Siska i sela Donje Posavine.

Osobitost projekta su odobrena sredstva za kupnju bicikla kojim će žene obilaziti domove korisnike, te kupnja paketa higijenskih potrepština za kućanstva krajnjim korisnicima u vrijednosti 200 kuna mjesečno, a jedna od aktivnosti bit će i dodatna izobrazba zaposlenih žena za stjecanje zvanja “Njegovateljica starih i nemoćnih osoba” i “Računalna operaterka“ – o čemu će odabrane žene za zapošljavanje moći iskazati osobni interes i odabir.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak. „Čeka nas veliki posao. Nastojat ćemo opravdati ukazano nam povjerenje. Hvala svima koji su bili uz nas, pomogli nam i bodrili nas – vaša podrška potrebna nam je i važna i dalje“, poručuju iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.