Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovicsabor

Gradonačelnik Darinko Dumbović je na svom Facebook profilu objavio osvrt na sjećanje žrtve Vukovara

PETRINJA – Gradonačelnik Darinko Dumbović je na svom Facebook profilu objavio osvrt na sjećanje na žrtvu Vukovara: “Danas, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. prisjećamo se hrvatskog ponosa, herojskog Grada Vukovara , njegovih branitelja i civila koji su u teškom vremenu agresije na Hrvatsku stali na branik domovine, ne štedeći sebe, niti svoje živote.

I zauvijek ćemo pamtiti poruku i glas Siniše Glavaševića iz opkoljenog Vukovara.

Vukovar je bio, ali i ostaje zauvijek simbol obrane, hrabrosti, junaštva malog čovjeka protiv moćne sile koja je uništavala sve pred sobom.

Prisjećajući se Vukovara, mi Petrinjci se prisjećamo i Petrinje , svih poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, koji su branili , ali i u Oluji oslobađali Petrinju, braneći pri tom i Sisak i Zagreb.

Uz Vukovar, Petrinja spada u one gradove koji su podnijeli veliki napor i žrtve u Domovinskom ratu. Te žrtve nas obvezuju na odgovornost i trajnu brigu za svakog branitelja, za članove obitelji poginulih , stradalih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Ali nas obavezuju da gradimo Domovinu čije temelje su oni postavili.

Našim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata dugujemo veliku i neizmjernu zahvalnost , a njihova žrtva neka nas uvijek podsjeća da imamo obavezu koju su nam ostavili , a to je čuvati i razvijati Vukovar, Petrinju, Knin , cijelu našu domovinu. Zato ćemo se u spomen na žrtvu Vukovara paljenjem lampiona podsjetiti i na žrtve Petrinje. Ali i dati poruku da smo zahvalni za slobodu koju danas uživamo, da nećemo i ne smijemo dozvoliti da njihova žrtva padne u zaborav.”

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X