PETRINJA – Gradonačelnik Darinko Dumbović i zastupnik u Hrvatskom saboru uputio je čestitku povodom 25.obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske: “Prije 25 godina Republika Hrvatska...

PETRINJA – Gradonačelnik Darinko Dumbović i zastupnik u Hrvatskom saboru uputio je čestitku povodom 25.obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske: “Prije 25 godina Republika Hrvatska je postala međunarodno priznata država. Tog povijesnog dana,15. siječnja 1992. godine, suvremena Europa potvrdila je legitimnu težnju i pravo hrvatskog naroda na samostalnost i suverenost. Stoljetni snovi napokon su ostvareni.

Danas zahvaljujemo svim hrvatskim braniteljima, a s posebnim ponosom se prisjećamo onih branitelja i civila kojih više nema, koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne nam domovine i čija žrtva nikad ne smije biti zaboravljena.

Hvala svima koji su pridonijeli da Republika Hrvatska postane međunarodno priznata i ravnopravna članica zajednice europskih naroda, a što je pretpostavka našeg daljnjeg demokratskog j gospodarskog napretka.

U ime Grada Petrinje i svoje osobno upućujem iskrene čestitke povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske!”, istaknuo je u čestitci gradonačelnik Darinko Dumbović.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.