Gradonačelnik obišao “Kolitu” Gradonačelnik obišao “Kolitu”
PETRINJA – Građevinske radove na uređenju budućeg Dijagnostičko–rehabilitacijskog centra “Kolita” u Srnakovoj ulici obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović. Gradonačelniku je zahvalio tajnik Triatlon kluba... Gradonačelnik obišao “Kolitu”

PETRINJA – Građevinske radove na uređenju budućeg Dijagnostičko–rehabilitacijskog centra “Kolita” u Srnakovoj ulici obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović. Gradonačelniku je zahvalio tajnik Triatlon kluba Marko Franjić.

Kako je Franjić pojasnio tu bi se provodila dijagnostika za sportaše te se petrinjska djeca usmjeravala za one sportove za koje imaju najbolje predispozicije. Tu bi se provodila različita testiranja, od funkcionalnih sposobnosti, motoričkih sposobnosti, sklonosti djece:

“Trenutno smo u fazi izgradnje objekta, krov je završen, opremamo svlačionicu, kupaonu i wc, a idući tjedan dolazi umjetna trava koju smo naručili iz Splita, te slijedi opremanje samog dijagnostičkog centra što je najskuplje.“

Upravo iz tog razloga Franjić je i pozvao sve koji su voljni donirati sredstva da im pomognu.

Gradonačelnik Dumbović je rekao kako ono što članovi Triatlon kluba rade zaslužuje poštovanje prema entuzijazmu i ljubavi prema sportu.

“Mladi čovjek treba svoju energiju usmjeriti u sport i tu je smisao rada s mladima. Kada sam vidio što ste poduzeli oduševio sam se i sve što treba dalje vidjet ćemo i zajedno napraviti, riješiti. Ima i mogućnosti sponzora a možemo i zajednički aplicirati i prema projektima za program 5 nerazvijnih gradova.“, rekao je Darinko Dumbović te dodao

„Nemojte se zatvarati u vlastite okvire nego se otvorite prema ostalim udrugama jer ovdje su mnoge mogućnosti, a Grad će dati maksimalnu podršku. Česitam vam svima jer, naročito, nije lako raditi volonterski i čim sam vidio da tu nešto radite morao sam doći i vidjeti što se može pomoći.“ Gradonačelnik je rekao kako će Grad Petrinje odmah pomoći s 10 tisuća kuna.

U obilasku su bili su još predsjednik Zajednice sportskih udruga Marko Badrić, zatim, Igor Radošević zadužen za trenažne programe, Marko Jurinjak, Tomislav Franjić te Boris Brkanović.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.