Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja zajedno sa splitskom „Produkcijom Z“ povela petrinjske mališane na „Put oko svijeta“ Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja zajedno sa splitskom „Produkcijom Z“ povela petrinjske mališane na „Put oko svijeta“
PETRINJA – Gradska knjižnici i čitaonica Petrinja je u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige organizirala gostovanje predstave „Put oko svijeta“lutkarskog kazališta „Produkcija Z“iz Splita.... Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja zajedno sa splitskom „Produkcijom Z“ povela petrinjske mališane na „Put oko svijeta“

PETRINJA – Gradska knjižnici i čitaonica Petrinja je u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige organizirala gostovanje predstave „Put oko svijeta“lutkarskog kazališta „Produkcija Z“iz Splita.

„Iz Splita smo, ali sve nam je blizu u Hrvatskoj gdje su djeca. Tamo gdje uživaju u našim predstavama, nama je jednostavno doći. Nismo prvi put u Petrinji. Naše sve predstave su namijenjene uzrastu od par godina pa sve negdje do sredine osnovne škole, ali mogu ih pogledati i oni stariji. Radi se o polusatnim mjuziklima kakav je i ovaj koji se zove „Put oko svijeta“.

Riječ je o jednom zanimljivom putovanju kroz san glavnog junaka priče – malog Nikole koji je čitajući knjigu „Put oko svijeta za 80 dana“ Julesa Vernea umoran zaspao i počeo sanjati. U tom snu je proputovao cijeli svijet i upoznao neke karakteristike, obilježja različitih kontinenata i tako se sretan probudio“, ispričao nam je Filip Medić, član putujuće lutkarske družine Produkcije „Z“ iz Splita.

Autori ovog edukativnog mjuzikla kojim djeca kroz pjesmu i imaginarno putovanje uče o nazivima i obilježjima pojedinih kontinenata su Ivo Lesić i Duško Mucalo. Lutke i scenografiju potpisuje Luči Vidanović iz Rijeke. Uz glumca i pjevača Filipa Medića, u Petrinji je nastupio i njegov kolega Denis Marinović.

Pozivu Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja da dođu na predstavu, uz polaznike igraonice „Košnica“ Gradske knjižnice i čitaonice, odazvali su se i mališani Dječjeg vrtića „Petrinjčica“, te učenici Prve osnovne škole Petrinja i Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Pjevajući i plješćući uz svaki glazbeni broj, djeca su uživljeno pratila zgode i nezgode dječaka Nikole na njegovu putovanju oko svijeta i susrete s novim prijateljima : pustinjskom devom, kapetanon Kinezom, polarnim medvjedom, klokanom, dupinom, papigom, plesačicom sambe, proputovavši tako u mašti čitavi svijet, za samo pola sata.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.