Gradska ljekarna Sisak 2 dobila novi izgled Gradska ljekarna Sisak 2 dobila novi izgled
SISAK – Nakon mjesec dana radova, prostor Ljekarne 2 Gradskih ljekarni Sisak dobio je novi izgled na zadovoljstvo svih posjetitelja. Ravnatelj Gradskih ljekarni Sisak... Gradska ljekarna Sisak 2 dobila novi izgled

SISAK – Nakon mjesec dana radova, prostor Ljekarne 2 Gradskih ljekarni Sisak dobio je novi izgled na zadovoljstvo svih posjetitelja. Ravnatelj Gradskih ljekarni Sisak Darko Srbljanin je izrazio zadovoljstvo što su uspjeli urediti još jednu ljekarnu.

„Gradske ljekarne Sisak ove godine skromno i rado obilježavaju 30 godina od svog osnutka. Naime 1989.godine izdvajanjem iz Medicinskog centra Sisak osnovana je ustanova za ljekarničku djelatnost, Gradske ljekarne Sisak. Danas Gradske ljekarne Sisak obavljaju svoju djelatnost na osam lokacija diljem naše županije, četiri u Sisku te u Lekeniku, Sunji, Jasenovcu i Hrvatskoj Dubici. Zapošljavamo 37 djelatnika, od kojih je 50 posto sa višom stručnom spremom i tu leži najveća snaga i stručnost naše ustanove“, rekao je Srbljanin i dodaje kako ovo nije jedina investicija Gradskih ljekarni Sisak.

„Početkom godine obnovili smo kompletnu informatičku podršku za sve ljekarničke jedinice i osigurali opremu za serijalizaciju lijekova, tako da u Gradskim ljekarnama Sisak je nulta stopa mogućnosti izdavanja krivotvorenog lijeka kojih ima sve više i više. Ovim putem bi se htio zahvaliti svim djelatnicima Gradskih ljekarni Sisak na predanom i dobrom radu koji nam je osigurao rezultate koji nam daju mogućnost da i dalje ulažemo u razvoj ljekarničke djelatnosti“, zaključio je Srbljanin.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je novouređeni prostor posjetio u pratnji svog zamjenika Ivana  Celjaka te je istaknuo kako su Sisak i županija dobili jedan prekrasan novi prostor. „Ponovit ću, upravo onako kako treba biti ovdje je kao u apoteci. Moderno uređeno, moderno opremljeno. Stanovnici Sisak dobit će jedan prostor, jednu ljekarnu koja će vjerujem dobro poslovati, kao što posluju sve naše ljekarne. Imamo mogućnost ulaganja u prostore. Ukupna ulaganja ovdje u opremu i prostor su u visini od 550 tisuća kuna. Bit će tu još novih ulaganja na jesen kada ćemo i dodatno urediti i pročelje ovog dijela objekta“, najavio je Žinić te dodaje kako su radovi na uređenju ove ljekarne trajali oko mjesec dana.

„Mislim da ovdje u ovom prostoru imamo i aromaterapiju po prvi puta u našoj županiji u jednoj ljekarni, ali imamo i mogućnosti unapređivanja i u informatičkom dijelu. Vjerujem da stanovnici ovog grada i svi koji će dolaziti u ovu ljekarnu imat će mogućnost, ne samo putem recepata, nego putem stručnih savjeta naših magistara dobiti najkvalitetniju terapiju i kako to koristiti“, rekao je Žinić te ističe kako vjeruje da će nastaviti s uređenjem i ostalih poslovnica Gradskih ljekarni Sisak.

Svih osam poslovnica Gradskih ljekarni Sisak godišnje ostvari prihod od 40-tak milijuna kuna, a upravo ova poslovnica Ljekarna 2 obnovljena je prije 40 godina, a danas zapošljavaju četiri djelatnika.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.