Grga Čvarak nasmijao djecu Grga Čvarak nasmijao djecu
PETRINJA – U Hrvatskom domu je jučer održana predstava za djecu u izvedbi Scene Gorica pod nazivom „Grga Čvarak“. Radi se o uprizorenju temeljnog... Grga Čvarak nasmijao djecu

PETRINJA – U Hrvatskom domu je jučer održana predstava za djecu u izvedbi Scene Gorica pod nazivom „Grga Čvarak“. Radi se o uprizorenju temeljnog djela hrvatske dječje poezije. Od njegovog nastanka 1967.godine do danas svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Mateo Videk je uprizorio Grgu Čvarka. Predstava se pripremala dva mjeseca, rekao je i dodao:

 „Ovo je predstava nastala prema slavnom predlošku hrvatske literature Grgi Čvarku. To je predstava za najmlađe, ali prati lijepi proces jednog djeteta kroz odnos s najboljim prijateljem, simpatijom, učiteljicom kao autoritetom i majkom.“, rekao je Videk.

 Uz Matea u predstavi glume još Ana Vilenica i Tomislav Krstanović. Predstavu je režirala Ivana Čoh Šverko, igra već četvrtu godinu, gostovala je u cijeloj Hrvatskoj te Njemačkoj. Predstavu su odlično prihvatila djeca iz vrtića i učenici petrinjskih osnovnih škola koji su uz smijeh, pljesak i povike pokazali svoje oduševljenje.

 

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.