SISAK – Sisački HNS je u Hotelu Panonija u Sisku organizirao osmu po redu javnu tribinu, ovog puta s temom „Slučaj Ledena dvorana-„Ušteda“ 2...

SISAK – Sisački HNS je u Hotelu Panonija u Sisku organizirao osmu po redu javnu tribinu, ovog puta s temom „Slučaj Ledena dvorana-„Ušteda“ 2 ili dodatnih 29 milijuna kuna“. Predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić je istaknuo kako je ova osma tribina dobar nastavak, posebice na posljednje njihove dvije tribine koje su održali.

„Kako se moglo ovo dogoditi da jedan projekt poraste 6,4 puta, sa izvornih 5 milijuna na 32 milijuna kuna ,a da o tome Gradsko vijeće ne progovori niti jednu riječ, da ta tema nije osvijetljena na Gradskom vijeću, a isto tako da ni kroz novinarstvo nismo dobili odgovore na niz upita na koje smo trebali dobiti odgovor“, kazao je nakon tribine Andučići dodaje kako mu je drago što se i na ovoj tribini razvila dobra rasprava.

hnsosmatekst

„Ono što mi je jako bitno je upravo to što stručna javnost nije konzultirana, ali i stručna javnost kada su u pitanju sisačke teme, ne dobiva na snazi. Ljudi čak daju svoja izdvojena mišljenja, međutim to se baci u ladicu i o tome se ne razgovara“, dodaje Andučić i ističe kako je zaključak ove tribine vrlo problematičan.

„Zbog toga što je rušenje počelo, zbog toga što se polako uvodi izvođač u radove, zbog toga što ponovno očekujem niz problema u tom projektu, problema koje smo vidjeli  i u našoj pješačkoj zoni, problema koje smo vidjeli u načinu organizacije prometa u Sisku i svih tih nedostataka“, kazao je Andučić  i na kraju još jednom ponovio kako imamo stručne ljude koji jako dobro poznaju temu sisačkog Zibela i Klizališta, ali ti ljudski potencijali nisu adekvatno iskorišteni.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.