Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hrvatskakomoraprimalja

Hrvatska komora primalja izradila on-line tečajeve vezane za trudnoću, porođaj i dojenje

Obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa, osobito glede ograničenja kretanja i okupljanja te posebnim uvjetima rada zdravstvenog sustava koji onemogućuju dosadašnju praksu edukacije trudnica, Hrvatska komora primalja odlučila je izraditi on-line tečajeve vezano uz trudnoću, porođaj i dojenje koji se nalaze na YouTube kanalu Hrvatske komore primalja.

Tečajeve drže primalje koje su jedini zdravstveni djelatnici kojima u Zakonu o primaljstvu i Direktivi Europske unije stoji da educiraju žene i obitelj te su najkompetentnije osobe koje mogu savjetovati žene o fiziologiji trudnoće, porođaju, puerperiju i dojenju.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu „Godinom medicinskih sestara i primalja“, a najbolji način za obilježiti istu je pokloniti nešto onima kojima je to potrebno. „Pomozimo zajedno ženama u njihovom najdelikatnijem razdoblju u životu“, poručuju iz Hrvatske komore primalja.

Link na njihov Youtube kanal možete potražiti OVDJE.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X