Hrvatska na SP s Argentinom, Islandom i Nigerijom Hrvatska na SP s Argentinom, Islandom i Nigerijom
MOSKVA – U Moskvi je održano izvlačenje skupina i parova za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će 2018. Godine biti održano u Rusiji. Reprezentacija Hrvatske... Hrvatska na SP s Argentinom, Islandom i Nigerijom

MOSKVA – U Moskvi je održano izvlačenje skupina i parova za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će 2018. Godine biti održano u Rusiji.

Reprezentacija Hrvatske je u skupini D zajedno s reprezentacijama Argentine, Islanda i Nigerije, a Hrvatska će prvenstvo otvoriti protiv Nigerije 16. lipnja u Kalinjingradu, pet dana kasnije u Novgorodu igrat će protiv Argentine, a skupnu fazu završit će u Rostovu protiv Islanda, dok će svjetsku smotru najboljih nogometaša otvoriti Rusija i Saudijska Arabija 14. lipnja na stadionu Lužniki u Moskvi.

Svjetsko prvenstvo će trajati od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te St. Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Volgograd.

Nakon izvlačenja hrvatski izbornik Zlatko Dalić je kazao: „Nakon izvlačenja uvijek može biti bolje, a može biti i gore. Međutim, imamo sada situaciju koja je tu, nemamo više prava ni na kakve kalkulacije i mislim da možemo ostvariti svoj cilj i proći skupinu, ali bit će jako teško. Prije sam govorio da nam nije bitno protiv koga ćemo igrati, nego je bitno da osvojimo četiri ili pet bodova i prođemo dalje. Sve u svemu skupina nije loša, ali nije ni najbolja, ali tu su 32 najbolje momčadi na svijetu i teško je izabrati nešto što je najlošije i što je najbolje. Na nama je da se dobro pripremimo, izaberemo najbolje igrače i da idemo spremni u Rusiju.“

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.