Hrvatska okovana snijegom i ledom. U Slavoniji -20 stupnjeva celzijevih Hrvatska okovana snijegom i ledom. U Slavoniji -20 stupnjeva celzijevih
U Hrvatskoj je svanulo još jedno hladno jutro uz temperature ispod nule. No Slavonija je apsolutni rekorder u hladnoći. U Slavonskom Brodu u 6... Hrvatska okovana snijegom i ledom. U Slavoniji -20 stupnjeva celzijevih

U Hrvatskoj je svanulo još jedno hladno jutro uz temperature ispod nule. No Slavonija je apsolutni rekorder u hladnoći. U Slavonskom Brodu u 6 sati izmjereno je čak  -20 stupnjeva Celzijevih, a u Osijeku i Vinkovcima -18 stupnjeva. U Gospiću je izmjereno -15, a u Zagrebu – 8 stupnjeva Celzijevih. I na moru su temperature ispod nule.

Jutros je izmjereno -18 stupnjeva i na Sv. Juri na Biokovu te na Zavižanu. U Splitu je izmjereno -4, a u Dubrovniku -7. U oba grada na snazi je crveno upozorenje zbog niskih temperatura. Vjetar je oslabio, no na samom jugu ponegdje se još očekuje jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.

Zbog hladnoće i temperatura ispod nule u Dalmaciji, na desetke tisuća kućanstava nema vode jer su se zamrznule cijevi. U Splitu je, prema procjenama, led okovao najmanje 10 posto vodovodnih instalacija. Vodovod je zatrpan pozivima građana, kaže dežurni Mate Vlajčević, a tehnički direktor Božidar Čapalija poziva Splićane da se strpe i da se snađu za vodu dok malo ne zatopli kako bi im mogli pomoći.

Na dubrovačko područje i na Konavoska brda ponovno je došla struja. Radnici HEP-a ubrzano popravljaju oštećenja na elektromreži. U Dubrovniku su vodovodne cijevi dijelom zaleđene, pa je otežana opskrba vodom. Dobra je vijest da je nakon tri dana sletio prvi zrakoplov u dubrovačku zračnu luku.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.