Hrvatsko planinarsko društvo „Petrinja“ proslavilo svoj dan Hrvatsko planinarsko društvo „Petrinja“ proslavilo svoj dan
PETRINJA – Hrvatsko planinarsko društvo „Petrinja“ proslavilo je dan osnutka svog društva cjelodnevnim programom. Predsjednik HPD-a „Petrinja“ Andrijano Kompasi podsjeća kako su osnovani prije... Hrvatsko planinarsko društvo „Petrinja“ proslavilo svoj dan

PETRINJA – Hrvatsko planinarsko društvo „Petrinja“ proslavilo je dan osnutka svog društva cjelodnevnim programom. Predsjednik HPD-a „Petrinja“ Andrijano Kompasi podsjeća kako su osnovani prije dvije godine.

„Ovo nam je već treće planinarsko društvo u našem gradu. Nažalost, nismo našli zajednički jezik pa smo bili prisiljeni još jedno društvo osnovati. Ali pozivam sva druga društva da nam se priključe i da zajedno djelujemo u našem gradu, da promoviramo naš grad koji je lijep, da zovemo ostala planinarska društva da zajedno idemo u planinarenje, naročito na našu Hrastovačku goru“, rekao je uvodno Kompasi.

Dodaje kako HPD „Petrinja“ danas ima 50-tak članova te godišnje odrade oko 20-tak izleta te ističe kako imaju također i niz radnih akcija. „Sada smo krenuli sa uređenjem staze na Klincu, dalje nastavljamo sa uređenjem staze od Tješnjaka do Planinarskog doma, zatim prelazimo na uređenje staze od Peckog do Planinarskog doma. Staze su atraktivne, do sada nisu markirane. Staze ćemo registrirati u Hrvatskom planinarskom savezu, već smo s njima kontaktirali i oni su za to, jer postoji interes ljudi i planinara da dođu u ovaj naš kraj“, ističe Kompasi.

Ujedno je najavio još planova za budućnost. „Imamo planova da u narednom razdoblju napravimo jednu atraktivnu stazu preko Zrinske gore, od Komogovine preko Tremušnjaka, vrha Zrinske gore, pa na zapadnu stranu prema Dvoru i prema nekim selima. To su zbilja ljepote na Zrinskoj gori koja obiluje šumama i vodama“, dodao je Kompasi.

Povodom proslave godišnjice osnutka Hrvatskog planinarskog društva „Petrinja“, planinari su se okupili u petrinjskom Gradskom parku, nakon čega su se uputili prema Hrastovici i Planinarskom domu „Matija Filjak“ gdje je priređen zabavni program, kao što su podijeljene zahvalnice sudionicima manifestacije. Osim planinara iz Petrinje, okupili su se i planinari iz Siska, Zagreba i Lipika, a Kompasi se na kraju zahvalio Pekari Edi kao i Gavriloviću na podršci u proslavi njihovog dana.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.