Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
antolcevaaglo

Inicijativa građana organizira novi prosvjed, ovog puta pod nazivom „Grad na rupi“

PETRINJA – Inicijativa građana u Petrinji organizira novi mirni prosvjed u Petrinji ispred petrinjske Gradske uprave ove subote 23.studenoga 2019.godine s početkom u 10 sati. Ističu kako navedenim mirnim prosvjedom žele izraziti nezadovoljstvo realizacijom započetih i završenih projekata.

„Drage Petrinjke, dragi Petrinjci,

Već treću godinu za redom se intenzivno govori o projektima i radi na projektima u našem gradu Petrinji. Ti projekti su od velikog značaja za nas građane i trebali bi pridonijeti razvoju našeg grada, europskom standardu i boljoj kvaliteti življenja. Nažalost, sve navedeno dobro zvuči na papiru ali u stvarnosti se svakodnevno suočavamo sa surovom stvarnošću stihijske, neorganizirane i nekvalitetne provedbe projekata.

Prije nešto više od godinu dana bili smo tu i iskazali nezadovoljstvo. Danas je situacija još gora. Grad i gradske tvrtke ponovno se zadužuju, ne nazire se kraj sanacije raskopanih gradskih prometnica. Stanovništvo se i dalje masovno iseljava, a mi svakodnevno slušamo hvalospjeve iz gradske uprave kako je sve super.

U posljednje 2,5 godine živimo u blatu, vozimo se po rupama, trgamo naše automobile, strepimo za djecu i bicikliste u prometu, trpimo reciklažno dvorište ispod prozora koje ne ispunjava svoju svrhu, trpimo nestašicu vode i struje, nemamo pitku vodu, plaćamo više od 10 godina direktore i ine u Poduzetničkoj zoni u kojoj nema niti jednog poduzetnika i sve u svemu-ne živimo normalan život!

Projekti bi trebali doprinositi kvaliteti života, a ne uništavati je. Zato vas po drugi put pozivamo da pred Gradskom upravom kažemo svi zajedno dosta je i zatražimo odgovore i preuzimanje odgovornosti od odgovornih osoba, Hrvatskih voda, voditelja projekta, gradskih tvrtki, Gradske uprave i na kraju gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Pokažite nam pravi vidljivost planiranih projekata! Petrinja nije ogromno gradilište, Petrinja je postala ogromna kaljuža! Gradilište je na zapadu označeno, osigurano i vremenski ograničeno! Mi pričamo o dvije do sedam godina ukupno! Tko će preuzeti odgovornost za radove i rokove? Kada će grad postati transparentan, kao npr.Bjelovar? Kada će naša agonija završiti?

Dragi Petrinjci i Petrinjke, izađite na prosvjed, zbog sebe i svoje djece. Vidimo se u subotu 23.studenoga u 10 sati ispred Gradske uprave.

U ime Inicijative građana

Sanja Babić

Katarina Jurišić

Maja Tonković Debeljak

Martina Komljenović

Luca Gašpar Šako

Ljubica Massari

Manuela Marinović

Sanja Jelić

Vesna Marjanović

Anita Jelisavec

Snježana Marđetko

Mirjana Svoboda

Dijana Debeljak

Anamarija Blažević“, stoji u njihovom priopćenju.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X