Ivan Matić i dalje je predsjednik NK „Mladost“ uz „rekonstrukciju“ Izvršnog odbora Ivan Matić i dalje je predsjednik NK „Mladost“ uz „rekonstrukciju“ Izvršnog odbora
PETRINJA – Članovi Skupštine Nogometnog kluba „Mladost“ iz Petrinje održali su Godišnju skupštinu na kojoj je „rekonstruiran“ Izvršni odbor, a za predsjednika je ponovo... Ivan Matić i dalje je predsjednik NK „Mladost“ uz „rekonstrukciju“ Izvršnog odbora

PETRINJA – Članovi Skupštine Nogometnog kluba „Mladost“ iz Petrinje održali su Godišnju skupštinu na kojoj je „rekonstruiran“ Izvršni odbor, a za predsjednika je ponovo izabran Ivan Matić uz izbor ostalih funkcija u klubu u koje su se uključili i veterani.

Tako su za dopredsjednike izabrani Zoran Raič i Neven Žužić, direktor Davor Ivić, sportski direktor Mario Polanšek, tajnik Silvio Krsnik i blagajnik Igor Ognjenović.

Članovi Izvršnog odbora su: Ivan Matić, Joso Radošević, Želimir Krmpotić, Darko Dumbović, Neven Žužić, Zoran Raič, Zrinko Lozančić, Božo Klindić, Ivica Knežević, Stjepan Stanić, Dario Zagorac, Dragan Anušić, Božo Dolenac, Dario Supan, Enver Morina i Adem Delkić.

Zbog bolje ekspeditivnosti u radu izabran je i Odbor za hitnost u kojem su: Igor Marijan, Mario Polanšek, Igor Ognjenović, Neven Žužić, Vedran Kovačević, Silvio Krsnik i Ivan Matić.

O rezultatima u protekloj sezoni stari-novi predsjednik Ivan Matić je naglasio: „Seniorska momčad je prošle godine osvojila prvo mjesto u natjecanju 1. županijske lige sisačko-moslavačke i plasirali smo se u Četvrtu nogometnu ligu – Središta Zagreb, juniori i kadeti osvojili su šesta mjesta u 3.HNL, stariji pioniri su osvojili četvrto mjesto u ŽNL SMŽ, mlađi pioniri su osvojili prvo mjesto u ŽNL SMŽ, a limači su treći u ŽNL SMŽ u sezoni 2016./2017. i cilj je stvoriti bazu oko 60 igrača.“

Još je dodao kako je ukupno, u svim kategorijama, odrađeno 1428 treninga, odigrano 267 službenih i 96 prijateljskih utakmica, a organizirani su i „Turnir ulica, kvartova i prigradskih naselja Grada Petrinje“ za seniore i mladež, zatim Memorijalni turnir „Damir Horvatić“ za seniore, te „Choco cup“ za mladež.

Inače u klubu je procesom rada obuhvaćeno 216 igrača razvrstanih u devet dobnih kategorija: seniori (28), juniori (24), kadeti (24), stariji pioniri (17), mlađi pioniri (26), limači – izlazno godište (28), limači – ulazno godište (26), predpočetnici (25) i djevojčice (18). Što se tiče stručno-pedagoškog rada u klubu radi sedam stručno osposobljenih trenera: Josip Šeperac (seniori), Robert Perković (juniori i kadeti), Dominik Krsnik (stariji pioniri), Aleksandar Kolić (mlađi pioniri), Pavao Toljan (limači), Ivan Tolušić (prstići A i B), te Velimir Horvatin (trener vratara).

Na skupštini su bili i gosti od kojih im je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, a Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, još je istaknuo: „Želim da u budućnosti NK Mladost bude na pozicijama koje i zaslužuje, a to je da bude nositelj sporta Grada Petrinje, da najviše djece u Gradu Petrinji dolazi u trenažni proces na ovaj stadion i nadam se da ćete organizacijski biti konsolidirani i da će sve u budućnosti biti puno bolje i puno efikasnije i što se tiče suradnje s Petrinjskim sportskim savezom i suradnje s ostalim institucijama, odnosno nogometnim središtima i slično.“

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.