Izgorjelo pet  Elgradovih skladišta u Rijeci Izgorjelo pet  Elgradovih skladišta u Rijeci
RIJEKA – Pola sata nakon ponoći lokaliziran je veliki požar koji je buknuo sinoć u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci. Doznaje se da... Izgorjelo pet  Elgradovih skladišta u Rijeci

RIJEKA – Pola sata nakon ponoći lokaliziran je veliki požar koji je buknuo sinoć u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci. Doznaje se da je izgorjelo pet od sedam skladišta u nizu.

Očevid će početi poslijepodne, a možda i u nedjelju, nakon što vatrogasci dovrše svoj posao i nakon što bude moguće pristupiti izgorjelom prostoru u Škurinjskoj cesti. Vatrogasci su na požarištu proveli cijelu noć kako se ne bi ponovno razbuktao, a ondje se i dalje nalaze.

Boris Kauzlarić, voditelj JVP-a Rijeka, kazao je da je požar gasilo 40-ak vatrogasaca – JVP Rijeke, JVP Opatije, DVD Halubjan, a iz Jelenja i Čavala stigla je pomoć s cisternama koja je bila vrlo dragocjena.

Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, posjetio je jutros područje na kojem je sinoć buknuo požar. Kazao je da nema ljudskih žrtava, ali je učinjena velika materijalna šteta. Eksplodiralo je i nekoliko plinskih boca.

Neki mediji prenijeli su da je gašenje požara otežavala činjenica da na tom području nema hidrantske mreže pa je voda dopremana cisternama. No gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je u Rijeci jako dobro razvijena hidrantska mreža, ali da za ovako snažan požar hidranti nisu bili dovoljni.

Za vrijeme požara vatra je povremeno dosezala čak 15 metara visine. Elgrad je tvrtka, koju je osnovala obitelj Abramović iz Petrinje, koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala koji je zahvatila vatra.

Prva dojava o požaru primljena je u 21.20, nakon čega su vatrogasci žurno stigli na požarište. Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.