Jandroković iz Siska pozvao Darka Milinovića da objavi koliko je potrošio na kampanju Jandroković iz Siska pozvao Darka Milinovića da objavi koliko je potrošio na kampanju
SISAK – Tijekom svog boravka u Sisku, predsjednik Hrvatskog sabora i Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, prokomentirao je nadolazeće prijevremene lokalne izbore u Ličko-senjskoj... Jandroković iz Siska pozvao Darka Milinovića da objavi koliko je potrošio na kampanju

SISAK – Tijekom svog boravka u Sisku, predsjednik Hrvatskog sabora i Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, prokomentirao je nadolazeće prijevremene lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji. Na pitanje kada će ponovno u Liku, Jandroković je kazao kako je tamo već bio, a u Liku planira ponovno i u petak, ali i u okviru priprema Ličkog HDZ-a za europske izbore.

Ujedno se osvrnuo na uloženih 119 tisuća kuna  od strane HDZ-a u kampanju u Liku. „To je jedna vrlo važna tema i drago mi je da ste me to pitali. HDZ je prikazao rezultate onakve kakvi jesu, odnosno naše financijske troškove. Pogledao sam malo što su prijavili drugi kandidati, pa i lista aktualnog župana. Oni su prijavili 1600 kuna. To vam je jedan plakat, jedno mjesto, kada zakupite za dva tjedna, kada platite tiska. Ja bih molio sve da provjere da li kandidacijska lista gospodina Milinovića ima samo jedan plakat u županiji i ako nema, postavljam pitanje, kako je moguće da svi stavljate naglasak sada na onoliko koliko je potrošio HDZ,a mi od toga ne bježimo, to su stvari troškovi, a istovremeno tolerirate da neki vidljivo obmanjuju javnost i imaju puno veće troškove nego su to prikazali“, rekao je Jandroković.

Ujedno se osvrnuo na učestale posjete ministara Lici uoči prijevremenih izbora u Ličko-senjskoj županiji. „Kao što vidite ja sam čak danas ovdje u Sisku. Mi obilazimo cijelu Hrvatsku. Što je tu nešto loše? Jaka stranka se brine o svakom dijelu svoje organizacije. Trenutno imamo izbore u Ličko-senjskoj županiji i normalno je da su ljudi, koji predstavljaju HDZ tamo. Ja bih se vratio ponovno na troškove. Ja vas molim da realno sagledate troškove svih kandidacijskih lista, i da se tome isto tako posveti dužna pažnja, a ne da oni koji pošteno prijavljuju svoje troškove budu prozivani, a oni koji skrivaju svoje troškove, budu pohvaljeni. Očekujem da se utvrdi koliko je zaista tko potrošio“, kazao je Jandroković.

Dodaje kako su ministri ove Vlade kontinuirano na terenu te ističe kako ova Vlada ima intenzivnu komunikaciju sa županima, gradonačelnicima i načelnicima u Hrvatskoj kao niti jedna Vlada do sada. Na opaske kako je stanka u Hrvatskom saboru određena upravo zbog prijevremenih izbora u Lici, Jandroković ističe kako to nije točno.

„Ja se moram kontinuirano boriti sa neistinama. Definirali smo ritam rada Hrvatskog sabora na sjednici Predsjedništva prije zasjedanja ove sjednice. U tom trenutku nitko nije mogao znati da će biti prijevremenih izbora u Lici. Svi oni koji govore da je ova stanka vezana za izbore u Ličko-senjskoj županiji namjerno ne govore istine jer su ti isti, a vidio sam tko je govorio, bili na sjednici Predsjedništva kada smo dogovorili dinamiku rada. Sada vi meni postavljate pitanje koje nije utemeljeno na istini. Što me briga što su oni rekli ako je istina ta da sam ja na sjednici Predsjedništva Hrvatskog sabora početkom ove godine definirao ritam rada, svi su bili upoznati s tim ritmom i dinamikom rada, neki su izrazili svoj stav o tome, neki su bili za, neki nisu bili, ali svi su u tom trenutku znali kako će se raditi. Dakle, oni koji sada govore da je ova stanka zbog izbora u Ličko-senjskoj županiji jednostavno ne govore istinu“, kazao je Jandroković.

Na kraju je ponovio kako je stanka u radu Hrvatskog sabora definirana na prvoj sjednici Predsjedništva početkom ove godine, a do prijevremenih izbora u Ličko-senjskoj županiji je došlo mjesec dana nakon te sjednice, stoga se Jandroković pita, kako je on mogao znati da će u toj županiji doći do neizglasavanja proračuna na Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.