Jandroković o ministru Barišiću: „Nećemo se odricati ministara zato što se na njih radi pritisak“ Jandroković o ministru Barišiću: „Nećemo se odricati ministara zato što se na njih radi pritisak“
SISAK – Tijekom svog boravka u Sisku, Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, prokomentirao je sastanak premijera Andreja Plenkovića i počasne... Jandroković o ministru Barišiću: „Nećemo se odricati ministara zato što se na njih radi pritisak“

SISAK – Tijekom svog boravka u Sisku, Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, prokomentirao je sastanak premijera Andreja Plenkovića i počasne članice HNS-a Vesne Pusić, odnosno, postoji li naznaka preslagivanja unutar koalicije na način da HNS zamijeni MOST.

„HDZ zajedno sa svojim partnerima, MOST-om, predstavnicima nacionalnih manjina i još nekoliko zastupnika, formirala je većinu u Hrvatskom saboru i očekujemo da će ta većina trajati četiri godine, da neće biti nikakvih preslagivanja. Vjerujemo u tu koaliciju i vjerujemo da ona ima takav potencijal koji će umnogome unaprijediti Hrvatsku. Najbolje o tome govore jučerašnje prognoze Europske komisije o gospodarskom rastu, smanjenju nezaposlenosti. Dakle, nema govora o preslagivanju“, rekao je Jandroković.

Ujedno je odgovorio na pitanje hoće li lokalni izbori produbiti jaz između HDZ-a i MOST-a, obzirom na nedavne najave HDZ-ovog Milijana Brkića da će HDZ osvojiti Split i Metković. „HDZ je najjača politička stranka u Hrvatskoj po svim istraživanjima pa i po onome što smo vidjeli na parlamentarnim izborima. Dosta je velika prednost HDZ-a u odnosu na ostale političke stranke. Pristupamo lokalnim izborima vrlo ozbiljno i želimo ostvariti pobjede u svim sredinama u kojima smo do sada obnašali vlast, a posebno smo zainteresirani za još neke županije i gradove. Naravno, na području Dalmacije HDZ je uvijek bio najjača politička snaga i vjerujemo zato u dobre rezultate i pobjedu“, odgovorio je Jandroković.

Također, Jandroković je odgovorio na pitanje hoće li se HDZ odreći ministra znanosti, obrazovanja i sporta Pavla Barišića pod cijenu vlasti. „Nećemo se odricati naših ljudi, ministara, članova HDZ-a, zato što se na njih radi politički pritisak. Da postoje razlozi, onda se o takvim stvarima može razgovarati. Ali kada se samo radi o političkim pritiscima, manipulacijama, pa i podmetanjima, slušajući rasprave kolega, posebice iz SDP-a, bilo je vidljivo da se radi o klasičnom etiketiranju bez bitnih elemenata, naravno da se u tom slučaju HDZ ne odriče svojih ljudi“, dodao je Jandroković i na kraju još jednom izjavio kako u slučaju Barišić nema nikakvog govora o plagiranju.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.