Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
misakodolazak

Japanska veleposlanica posjetila Petrinju: “Nadam se da ćemo imati priliku pomoći vam da ponovno izgradite ovaj lijepi grad”

PETRINJA – Petrinju je danas sa svojim suradnicima posjetila japanska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Misako Kaji. U privremenom prostoru Gradske uprave u Hanžekovoj ulici susrela se s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem. Na sastanku su, kazao je Dumbović, razmijenili iskustva o potresima, jer Japan je zemlja koja po tom pitanju itekako ima iskustva.

“U ovih pola sata razgovora razmijenili smo iskustva o potresima s kojima danas, u cijelom svijetu, najviše iskustva vjerojatno ima upravo Japan. To njihovo ogromno iskustvo nama je u ovoj situaciji dobro došlo. Dobio sam neke poveznice kako, na koji način pristupiti svemu onome što bismo trebali graditi na čvrstim temeljima. Želimo da kroz našu struku, njihovu struku, prije svega kroz jednu video konferenciju, pokažemo kako i na koji način stvoriti sigurnost za svakog čovjeka kada idemo nešto graditi iznova. Grad Petrinja – kad pogledate sve ove zgrade oko nas – one trebaju ići u temeljitu obnovu u kojoj, s njihovim iskustvom, možemo doći do svega onoga što su mi danas pokazali. Ono što sam vidio, slike razornih katastrofa u Japanu, pokazuju kakvo su iskustvo oni proživjeli, a to je, možemo reći, slično ovom našem. I za sve ono što mi u centru grada moramo napraviti, volio bih da kroz iskustvo on-line konferencije imamo upravo tu njihovu podršku”, kazao je Dumbović.

Iskazavši suosjećanje sa svima koji su u potresu stradali, japanska veleposlanica Misako Kaji izrazila je nadu da će Japan svojim iskustvima imati priliku pomoći u izgradnji još bolje i sigurnije Petrinje.

“Željela bih izraziti svoju iskrenu sućut i suosjećanje sa svima koji su nastradali, s njihovim obiteljima i građanima ovdje u Petrinji i županiji. Japan nikad nije zaboravio podršku i solidarnost koju nam je Hrvatska iskazala kad smo se mi suočili s razornim potresom prije deset godina. Gospodin gradonačelnik i ja imali smo vrlo korisnu razmjenu iskustava, mišljenja i ideja i nadam se da ćemo imati priliku pomoći vam da ponovno izgradite ovaj lijepi grad i da Petrinja bude bolja i sigurnija nego što je dosad bila”, izjavila je nakon susreta veleposlanica Kaji.

“Zahvaljujem u ime svih Petrinjki i Petrinjaca, svih svojih sugrađana i u ime cijele županije što ste danas ovdje i što ste nam pružili ruku prijateljstva i pomoći.”, zahvalio je još jednom petrinjski gradonačelnik.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X