Javno zdravstvena akcija u Hrastovici okupila veliki broj građana Javno zdravstvena akcija u Hrastovici okupila veliki broj građana
HRASTOVICA – U Narodnom domu Stjepan Radić u Hrastovici u organizaciji Petrinjske kuće zdravlja, održana je javno zdravstvena akcija u sklopu koje su građani... Javno zdravstvena akcija u Hrastovici okupila veliki broj građana

HRASTOVICA – U Narodnom domu Stjepan Radić u Hrastovici u organizaciji Petrinjske kuće zdravlja, održana je javno zdravstvena akcija u sklopu koje su građani mogli besplatno obaviti mjerenje gustoće koštane mase, krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi kao i tjelesne težine te EKG i spirometriju. Koordinatorica zdravstvenih aktivnosti Grada Petrinje dr.Marina Kovač ističe kako time nastavljaju sa svojim preventivnim akcijama na području Petrinje.

„Nastavljamo slijed naših aktivnosti u lokalnoj zajednici što se tiče brige o zdravlju. Ovdje smo danas napravili cijeli niz aktivnosti da bi vidjeli kakvo je zdravlje mještana Hrastovice i da bi mogli dati neke savjete i preporuke. Najvažnija je prevencija i upravo je to cilj ovakvih naših aktivnosti“, rekla je Kovač.

hrastovicaakcijatekst

Akciju je došao podržati i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Petrinjska kuća zdravlja nije samo petrinjska, to je putujuća Petrinjska kuća zdravlja. Obišli smo mnoga mjesta u kojima smo napravili osnovne stvari i preglede koji su bitni za građane. Dostupnost zdravlja i svega što moramo imati kroz ovaj naš projekt, daje određenu sigurnost i daje bogate sadržaje Petrinjske kuće zdravlja“, kazao je Dumbović i dodaje kako građani putem ovakvih javno zdravstvenih akcija mogu obaviti jedan mali sistematski pregled. Ova još jedna javno zdravstvena akcija okupila je veliki broj mještana Hrastovice.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.