Jazz orkestar OS RH koncertom čestitao Gromovima njihove obljetnice Jazz orkestar OS RH koncertom čestitao Gromovima njihove obljetnice
PETRINJA – U Petrinji je danas počelo obilježavanje 27. obljetnice formiranja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 11. obljetnice formiranja 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ Gardijske... Jazz orkestar OS RH koncertom čestitao Gromovima njihove obljetnice

PETRINJA – U Petrinji je danas počelo obilježavanje 27. obljetnice formiranja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 11. obljetnice formiranja 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ Gardijske mehanizirane brigade.

Nakon taktičko-tehničkog zbora naoružanja i opreme Hrvatske vojske održanog na Trgu hrvatskih branitelja, obilježavanje Dana Gromova nastavljeno je u večernjim satima koncertom koji je u Hrvatskom domu Petrinja održao Jazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

„Mi smo Jazz orkestar Hrvatske vojske, klasični big band – znači pet saksofona, četiri trombona, četiri trube i ritam sekcija. Baziramo se na swing repertoaru, na američkom repertoaru, na našem domaćem repertoaru, na našoj zabavnoj glazbi. Večeras smo pripremili mix svega – malo američkog swinga, malo Franka Sinatre, malo Joea Cockera, a i naših domaćih stvari. Obljetnica je Gromova i za naše Gromove smo uvijek tu“, rekao je voditelj Orkestra, bojnik Davor Dropuljić.

Kao i prilikom njihova prvog nastupa u Petrinji, u studenom prošle godine, s Jazz orkestrom OS RH i na ovom koncertu nastupio je pjevač Adalbert Turner Juci, posjetiteljima zagrebačkog Gradskog kazališta „Komedija“poznat po ulogama u brojnim mjuziklima („Kosa“, „Skidajte se do kraja“, „Jalta, Jalta“, „Mamma Mia“, rock operi „Gubec-beg“ i dr.).

„Juci je naš stalni gost i gdje god idemo mi, ide i on. Bez njega – ništa. Mi smo dobitna kombinacija“, kaže Dropuljić.

Da su dobitna kombinacija složila se i publika koja je svesrdno sudjelovalo u koncertu pljeskom kao pridružena ritam sekcija i pjevanjem refrena kao u slučaju Callowayeve „Minnie the Moocher“.

Inače, na početku koncerta prisutnima se obratio bojnik Ivan Radić, zapovjednik 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ Gardijske mehanizirane brigade.

„Oni koji su bili najbolji i najhrabriji, njih danas nema među nama. Njih pokriva hrvatska zemlja. Dužni smo im odati poštovanje“, rekao je Radić koji je posebno pozdravio obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Šefu Jazz orkestra OS RH, bojniku Davoru Dropuljiću uručio je monografiju 2. gardijske brigade Hrvatske vojske „Gromovi“.

Jazz orkestar OS RH „Gromovima“ je na kraju čestitao pjesmom „Moja domovina“ koju su izveli zajedno s publikom.

Publici koja ih je pljeskom pozvala na bis, Orkestar i Adalbert Turner Juci odužili su se energičnom izvedbom pjesme  „You Can Leave Your Hat On“.

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.