Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
stozer04052020inoslavbrkic

Jedan novooboljeli iz Petrinje, drugi iz Hrvatske Kostajnice

PETRINJA – Prema posljednjim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo dvije novooboljele osobe od koronavirusa, što nam je potvrdio i dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

„Vidjeli ste da imamo promjenu epidemiološke situacije na području Sisačko-moslavačke županije, a ne samo na prostoru cijele Republike Hrvatske. Što se kod nas dogodilo? Imamo jednog srednjoškolca koji se školuje, igra nogomet u Zagrebu, on je porijeklom iz Hrvatske Kostajnice. Osobna mu je na to mjesto. Mjesec dana nije bio kod kuće, sada je ovaj vikend došao. Obišao je rodbinu, ostvario je socijalne kontakte, mi smo socijalna bića, vratio se u Zagreb, odigrao utakmicu i bilo mu je loše. Pregledan je na Klinici za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević u Zagrebu i radi se o COVID-19“, otkrio je dr.Brkić.

Drugi slučaj stiže iz Petrinje. „Imamo još jednog oboljelog, koji je momentalno stanovnik grada Petrinje. Radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine s radnom dozvolom u našoj Petrinji. On je došao 13.lipnja iz susjedne Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i u Petrinju, razbolio se 23.lipnja i analizom slučaja veoma je jasno da se radi o importiranom kazusu COVID-a 19. Prošle nedjelje se družio na jednoj prigodnoj proslavi sa više ljudi, to je 20-tak kontakata. Mi smo sve kontakte stavili pod obavezni zdravstveni nadzor, tipa samoizolacije u kući kroz 14 dana, kako kontakte iz Hrvatske Kostajnice, tako i kontakte s područja Petrinje, Zagreba, odnosno svih mjesta gdje smo saznali da su te osobe i ostvarile kontakte“, dodaje dr.Brkić.

Između ostaloga je najavio kako u danima koji su pred nama možemo očekivati i još pozitivnih novooboljelih. „U našoj županiji ima jedno mjesto u Moslavini. U ponedjeljak se vraća grupa radnika Đure Đaković montaže iz Švedske. Na tom gradilištu imamo oboljelih od COVID-a 19. U toj grupi od njih šest, jedan je stanovnik naše županije. Mi smo se pripremili za njegov doček, stavljamo ga odmah pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući i naravno da ćemo prije proteka isteka zdravstvenog nadzora obaviti i samo testiranje“, rekao je dr.Brkić te na kraju još jednom poziva građana da ostanu odgovorni, da se pridržavamo svih naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite, da poštujemo socijalnu distancu, nosimo maske, dezinficiramo ruke i naše mobilne uređaje jer ovom virusu će se stati na kraj.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X