Još jedna pobjeda petrinjskih „zelenih“ Još jedna pobjeda petrinjskih „zelenih“
PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 23. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad Odre od koje su bili bolji 4:0. I... Još jedna pobjeda petrinjskih „zelenih“

PETRINJA – Nogometaši petrinjske Mladosti, u 23. kolu Četvrte nogometne lige – Središte, ugostili su momčad Odre od koje su bili bolji 4:0.

I Odrani su bili među onim momčadima koje su u Petrinju došle sačuvati svoju mrežu što je moguće duže, a to im je uspjelo u prvih sat igre. Na suprotnoj strani Petrinjci su strpljivo čekali priliku kako probiti gostujuću zatvorenu formaciju, a prije toga pokušali su iz daljine, odnosno u 7. minuti Krmpotić je odlično pucao s 25 metara kada je naciljao vratnicu, a lopta se odbila vrataru Zubaku u leđa, ali ju je na crti uspio ukrotiti. Gotovo ista situacija dogodila se i u 19. minuti kada je pucao Cerjak, a lopta se ovaj puta odbila u igralište. U 22. minuti Hrnčević je pokušao iz dobre pozicije s lijeve strane, međutim Zubak je nogom uspio spriječiti najgore, a onda su gosti, ni krivi ni dužni, u 34. minuti došli u prigodu kada je Baniček nes(p)retno reagirao i Brdeku omogućio udarac s desne strane na suprotnu, ali lopta je proletjela uz vratnicu.

U drugom dijelu, u 49. minuti, Krmpotić je s desne strane odlično pronašao Hrnčevića  u sredini kaznenog prostora, a nakon njegovog udarca glavom vratar Zubak je na crti ukrotio loptu. Gostujući čuvar mreže odlično je reagirao i u 56. i 57. minuti nakon dobrih pokušaja Papića i Bezića, a nakon toga uslijedila je i serija pogodaka. Prvi, u 66. minuti, djelo je Baničeka kojeg je na desnoj strani uposlio Korečić, te je uslijedila solo akcija i uspješna realizacija u bliži kut. Do povećanja vodstva došlo je u 78. minuti kada je Jandrić snažno pucao s 18 metara, a lopta se odbila pred noge Cerjaku koji je bio neumoljiv s desetak metara za konačnu realizaciju. Ipak, najljepši trenutak dogodio se u 80. minuti iz slobodnog udarca s 20 metara, kada je prethodno Hrnčević ometen na nepropisan način, a Krmpotić je pokupio paučinu iz gornjeg desnog kuta vratara Zubala. Pri samom kraju, u 85. minuti, gosti su došli do svoje druge, kakve-takve, prigode kada je Luter uputio udarac sa 6-7 metara s lijeve strane, ali domaći vratar Kovačević loptu je ukrotio. I na kraju, u posljednjim sekundama susreta, domaći su došli i do četvrtog pogotka kada je Baniček s desne strane ubacio loptu pred gostujuća vrata koju je Cerjak propustio, a Matković iz blizine zakucao u mrežu.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.