Još jedno vrijedno priznanje za HPD „Slavulj“ – Srebrna diploma na Festivalu glazbe Zagreb Još jedno vrijedno priznanje za HPD „Slavulj“ – Srebrna diploma na Festivalu glazbe Zagreb
ZAGREB/ PETRINJA – HPD „Slavulj“ nastavlja nizati uspjehe. Na 3. Natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih sastava koje je u sklopu Festivala glazbe Zagreb, u... Još jedno vrijedno priznanje za HPD „Slavulj“ – Srebrna diploma na Festivalu glazbe Zagreb

ZAGREB/ PETRINJA – HPD „Slavulj“ nastavlja nizati uspjehe. Na 3. Natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih sastava koje je u sklopu Festivala glazbe Zagreb, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, održano u nedjelju, 4. studenog 2018. u Maloj dvorani KD Lisinski, HPD „Slavulj“ je pod vodstvom svog dirigenta, maestra Josipa degl’ Ivellia osvojio Srebrnu diplomu.

„Slavuljaši“ su nastupili u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova, u kojoj su, prema propozicijama natjecanja, zborovi izvodili po jednu skladbu skladanu prije 1900. godine, jednu skladbu suvremenog skladatelja nastalu nakon 1990. godine, jednu skladbu hrvatskog skladatelja, odnosno autora iz zemlje odakle dolazi zbor te jednu skladbu po slobodnom izboru.

Uz Slavuljaše u ovoj kategoriji nastupili su još Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris (zlatna diploma), Društvo za umjetnost i kulturu Ivan Kukuljević Sakcinski, Zagreb (srebrna diploma), Mješoviti pjevački zbor Emil Cossetto,  Zagreb (brončana diploma).

U kategoriji muških zborova zlatna diploma pripala je Akademskom muškom zboru FER-a Zagreb.

Članovi HPD-a „Slavulj“ na natjecanju su izveli sljedeći program:

Giuseppe Ottavio Pitoni (1657.-1743.): CANTATE DOMINO

Pero Gotovac (1927.-2017.) /tekst: Jakša Fiamengo/: BOŽE, DAJ MI KRILA

Vinko Žganec (1890.-1976.): TRI MEĐIMURSKE  – Sejaj, sejaj bajžulek – Vuprem oči – Pod kopinom

Emil Cossetto (1918.-2006.): MURA, MURA

S osvojenih 87,6 bodova osvojili su Srebrnu diplomu.

Nastupe zborova ocjenjivalo je Stručno povjerenstvo u sastavu: Zdravko Šljivac, Josip Jerković i Luka Vukšić.

Natjecanje je održano i u kategorijama: Vokalni sastavi, Dječji zborovi – zborovi mladih, Musica Sacra, Folklor i Slobodno vokalno višeglasje.

Foto: HPD Slavulj

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.