Share on facebook
Share on twitter
švendanaslov

Kakvom prehranom pripremiti naš imunitet za jesen i zimu, u „Dijagnozi“ smo razgovarali s nutricionisticom Irenom Švenda

Pred nama su jesen i zima, razdoblje u kojem su ljudi više podložni različitim infektivnim bolestima. Uz uobičajene prehlade, gripe i razne druge viroze, ove godine borimo se i s novim koronavirusom.

Možemo li našem organizmu pomoći u borbi sa svim ovim izazovima koji nas čekaju? Koja je uloga imuniteta u našem organizmu? Što sve na njega utječe? Je li imunitet moguće ojačati i koja je uloga prehrane u tome? Za kakvom hranom bismo trebali posezati u ovo doba godine? Pomažu li nam doista vitamini i dodaci prehrani koje kupujemo u ljekarni ili je to možda „bacanje“ novca? Kojim „malim dnevnim rutinama“ i navikama možemo doprinijeti snaženju svog imuniteta? Pitanja su to o kojima smo ove nedjelje u „Dijagnozi“ razgovarali s mr.sc. Irenom Švenda, magistrom nutricionizma, fitoterapeutkinjom, voditeljicom Adhara centra za nutricionizam i ayurvedu iz Zagreba, koju su Petrinjci imali priliku upoznati kroz nutricionistička predavanja i individualne konzultacije koje održava u sklopu projekta „Godine nisu važne“ koji u partnerstvu s Gradom Petrinja provodi Udruga za razvoj lokalne zajednice „Naš život“ Petrinja.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X