Čazmatrans2
Karlo Ivančić osvojio 1. nagradu na natjecanju u Poljskoj Karlo Ivančić osvojio 1. nagradu na natjecanju u Poljskoj
Na međunarodnom pijanističkom natjecanju “Krystian Tkaczewski” u Poljskoj u gradu Busko Zdroj petrinjski pijanist Karlo Ivančić osvojio je 1. nagradu kao jedini natjecatelj iz... Karlo Ivančić osvojio 1. nagradu na natjecanju u Poljskoj

Na međunarodnom pijanističkom natjecanju “Krystian Tkaczewski” u Poljskoj u gradu Busko Zdroj petrinjski pijanist Karlo Ivančić osvojio je 1. nagradu kao jedini natjecatelj iz Hrvatske.

Natjecanje se sastojalo od 2 etape. Od dvadesetak pijanista međunarodni je žiri, sastavljen od 7 eminentnih profesora i pijanista, u 2. finalnu etapu pustio 6 pijanista među kojima je bio i Ivančić. Osim njega, u 2. finalnoj etapi bili su pijanisti iz Rusije, Bjelorusije, Japana, Velike Britanije i Poljske.

20524352_879428088879913_1611620936_o

Ivančić kaže kako se za ovo natjecanje pripremao nekoliko mjeseci, te unatoč drugim koncertima i obvezama nije mu bilo lako pronaći vrijeme za vježbanje, no na kraju mu se trud isplatio.

“Bio sam jedini natjecatelj iz Hrvatske i jako sam ponosan što sam predstavljao svoju zemlju i još k tome s ovakvim  ishodom. Posebno mi je drago što je natjecanje bilo u Poljskoj, domovini najvećeg i meni najdražeg skladatelja Fredericha Chopina. To mi je bila dodatna inspiracija. Osim ostalih skladbi, izveo sam tri njegove i zaista sam ostavio dušu na pozornici, što je prepoznao žiri, a i publika. Čak se stvorio i jedan klub obožavatelja – mlađih pijanista iz Kine i Japana koji su uz fotkanje pitali i za pokoji savjet za vježbanje i sviranje što mi je bilo posebno drago i simpatično.”, rekao nam je Ivančić sretan zbog svog uspjeha.

20614074_879428265546562_1720150248_n

 

 

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.